2 Kitap 1 Bilet Etkinliği Düzenlendi

Kültür-Sanat 05.03.2022 - 23:00, Güncelleme: 05.03.2022 - 23:00 1287+ kez okundu.
 

2 Kitap 1 Bilet Etkinliği Düzenlendi

ÇOMÜ Sosyal Gönüllüleri tarafından düzenlenen 2 Kitap 1 Bilet Etkinliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan etkinlik, Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın açılış konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Biz 2019’dan bugüne kendimize Sosyal Gönüllüler ismini vererek Ezine Meslek Yüksekokulunda başladığımız çalışmalarımızı Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın teşvikiyle merkez kampüse taşımış bulunmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 50 köy okuluna destek sağlayarak dayanışma ve yardımlaşma ruhunu tohumdan fidana taşımaya hedeflemekteyiz. ÇOMÜ Sosyal Gönüllüleri olarak bugüne kadar, köy okullarına kırtasiye desteği, bot-mont desteği, boya ve tadilat desteği, kütüphane oluşturma ve iyileştirme desteği gibi birçok kampanyaya imza atarak Çanakkale’de köy okullarına koşarak desteğe giderken bizden destek bekleyen köy okullarına da ulaşmayı başarmış bulunmaktayız. Bugün, Kumkale Ortaokulu’ndaki miniklerin kavuşmayı beklediği kitapları 2 kitap 1 bilet kampanyası ile tamamlamayı hedefliyoruz” dedi ve etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı. Prof. Dr. Pelin Kanten etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugünkü sosyal sorumluluk etkinliğimizin devamının gelmesini ümit ediyorum. Üniversite olarak neler yapabiliriz bunları daha geniş kapsamlı düşünmeliyiz. Üniversitemizde faaliyetleriyle devam etmekte olan ÇOMÜ Butik, öncelikle öğrencilerimize yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Başta sadece kıyafet yardımıyla başlayan butiğimizde şimdi erzak ve kırtasiye yardımı da bulunmaktadır. ÇOMÜ Butik özellikle yardıma ihtiyacı olanları ve topluma katkı sağlamak isteyenlerin buluşmasına katı sağlayan önemli bir projedir” ifadelerini kullandı. Kumkale Ortaokulu’nda kütüphane kurulması için kitap bağışı ile “Cennetin Çocukları” filminin biletlerinin dağıtıldığı etkinlik, film gösteriminin ardından sona erdi.
ÇOMÜ Sosyal Gönüllüleri tarafından düzenlenen 2 Kitap 1 Bilet Etkinliği Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Troia Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan etkinlik, Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın açılış konuşması ile devam etti. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Biz 2019’dan bugüne kendimize Sosyal Gönüllüler ismini vererek Ezine Meslek Yüksekokulunda başladığımız çalışmalarımızı Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’ın teşvikiyle merkez kampüse taşımış bulunmaktayız. Bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 50 köy okuluna destek sağlayarak dayanışma ve yardımlaşma ruhunu tohumdan fidana taşımaya hedeflemekteyiz. ÇOMÜ Sosyal Gönüllüleri olarak bugüne kadar, köy okullarına kırtasiye desteği, bot-mont desteği, boya ve tadilat desteği, kütüphane oluşturma ve iyileştirme desteği gibi birçok kampanyaya imza atarak Çanakkale’de köy okullarına koşarak desteğe giderken bizden destek bekleyen köy okullarına da ulaşmayı başarmış bulunmaktayız. Bugün, Kumkale Ortaokulu’ndaki miniklerin kavuşmayı beklediği kitapları 2 kitap 1 bilet kampanyası ile tamamlamayı hedefliyoruz” dedi ve etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Pelin Kanten etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bugünkü sosyal sorumluluk etkinliğimizin devamının gelmesini ümit ediyorum. Üniversite olarak neler yapabiliriz bunları daha geniş kapsamlı düşünmeliyiz. Üniversitemizde faaliyetleriyle devam etmekte olan ÇOMÜ Butik, öncelikle öğrencilerimize yönelik önemli bir sosyal sorumluluk projesi. Başta sadece kıyafet yardımıyla başlayan butiğimizde şimdi erzak ve kırtasiye yardımı da bulunmaktadır. ÇOMÜ Butik özellikle yardıma ihtiyacı olanları ve topluma katkı sağlamak isteyenlerin buluşmasına katı sağlayan önemli bir projedir” ifadelerini kullandı.
Kumkale Ortaokulu’nda kütüphane kurulması için kitap bağışı ile “Cennetin Çocukları” filminin biletlerinin dağıtıldığı etkinlik, film gösteriminin ardından sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.