Çardak'ta açılıştan önce hırsızlık yaşandı

Lapseki’nin gözde bölgesi Çardak’ta, yıllar önce bir proje hayata geçirildi. Edinilen bilgilere göre Çardak Belediyesi tarafından tahsis edilen bölgeye, Güney Marmara Kalkınma Ajansı finansörlüğünde bir bina yapıldı. Yapılan bina iş merkezi olarak planlanırken, binada bugüne kadar birçok sorun yaşandığı belirtildi.

Yapımına başlanan günden bu yana açılmayan ve işlevsel bir şekilde kullanılmayan binada, geçtiğimiz günlerde hırsızlık vakası yaşandığı öğrenildi. Bina içerisinde yer alan elektrik kablolarının hatta asansör boşluklarında bulunan kabloların dahi çalındığı belirtildi.

1915 Çanakkale Köprüsü ile bölgenin ekonomik olarak kalkınacağı öngörülerek yapımına yaklaşık 4 yıl önce başlanan Çardak Ticaret Merkezi, o günden bu yana açılamadı. 10 bin metrekare alan üzerinde 2 bin 600 metrekare iki katlı bina yapıldı. Proje kapsamında kiralanabilecek 40 ofis ve yerel sergi alanı, İŞKUR, KOSGEB, İl Müdürlükleri ofisleri de olacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın 2017 yılı Güdümlü Proje Desteği kapsamında, Çanakkale’nin tarihi ve ticari özelliklerinin ön plana çıkarılması ve bölgedeki ticaretin geliştirilmesi amacıyla, ticaret merkezi projesinin yapımına başlanmıştı.

O günden bu güne bina hizmet vermekten uzak bir noktada işlevsiz bir şekilde, sahil kenarında atıl kaldı.