Yıkılan okulların yapım çalışmaları başladı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkez’deki bazı okulların yıpranmasının ardından depreme dayanıksızlığı sebebiyle yıkım kararının çıkması sonrasında, tespit edilen beş binanın yıkımı tamamlandı.

Merkezde bulunan Gazi Ortaokulu, Anafartalar İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu Ek Binası, Rehberlik Araştırma Merkezi binaları yıkıldı. Son olarak da İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasının yıkım işleminin tamamlanması ile ikinci aşamaya geçildi.

Edinilen bilgilere göre; yıkımı gerçekleştirilen binaların yerine tekrar okul yapılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalelerin tamamlanması ile 24 derslikli Gazi Ortaokulu ve 16 derslikli Anafartalar İlkokulu inşaat çalışmaları başlatıldı.

Cumhuriyet Ortaokulu’nun yıkılan ek binasının yerine ise yapılacak binanın Cumhuriyet Anaokulu olarak faaliyet vereceği belirtildi.

Rehberlik Araştırma Merkezi ve İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binalarının yıkımının bitmesinin ardından yatırım programına alınarak, yerlerine yapılan binalar için ihalelerinin gerçekleştirileceği bilgisi edinildi.