Bakan Nebati: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız”

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.10.2022 - 12:24, Güncelleme: 10.10.2022 - 12:25 3007+ kez okundu.
 

Bakan Nebati: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız”

Bakan Nebati: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız”

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, TÜİK’in açıkladığı işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyeye indiğini belirterek, “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız” dedi. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), açıkladığı Ağustos ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladıklarını söylediği yüksek büyüme ve istihdam artışı sayesinde, Türkiye’nin dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğini belirtti. İşsizlik oranını tek haneli seviyelere indirdiklerini dile getiren Bakan Nebati, “2022 Ağustos ayı itibarıyla, yaklaşık 1,9 milyon kişi son bir yılda olmak üzere, sağladığımız istihdam artışı son iki yılda 3,8 milyon kişiyi aşmış durumdadır. Bu suretle, işsizlik oranı ağustos ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 9,6’ya gerilemiş ve 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmiştir” değerlendirmesini yaptı. Nebati, şöyle devam etti: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz.”
Bakan Nebati: “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini sürdürmekte kararlıyız”

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, TÜİK’in açıkladığı işgücü verilerine göre işsizlik oranını tek haneli seviyeye indiğini belirterek, “Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız” dedi.


Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), açıkladığı Ağustos ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Ekonomi Modeli ile sağladıklarını söylediği yüksek büyüme ve istihdam artışı sayesinde, Türkiye’nin dünya ekonomilerinden pozitif yönde ayrışmaya devam ettiğini belirtti.


İşsizlik oranını tek haneli seviyelere indirdiklerini dile getiren Bakan Nebati, “2022 Ağustos ayı itibarıyla, yaklaşık 1,9 milyon kişi son bir yılda olmak üzere, sağladığımız istihdam artışı son iki yılda 3,8 milyon kişiyi aşmış durumdadır. Bu suretle, işsizlik oranı ağustos ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 9,6’ya gerilemiş ve 2014 Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmiştir” değerlendirmesini yaptı.
Nebati, şöyle devam etti:


“Tarihi yüksek seviyelere ulaşan istihdam artış eğilimini uygulamaya koyacağımız politikalarla sürdürmekte kararlıyız. Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat hedeflerimize bir bir ulaşarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükselteceğiz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.