Başkan uyardı, şebeke suyunu sakın içmeyin

Gündem 19.12.2021 - 22:20, Güncelleme: 19.12.2021 - 22:20 533+ kez okundu.
 

Başkan uyardı, şebeke suyunu sakın içmeyin

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, aşırı yağışların ardından Bayramdere barajı havzasından akan çamurlu suyun arıtma tesisinde sıkıntılara yol açtığını duyurdu. Yılmaz, şebeke suyunun geçici süre içilmemesi gerektiği yönünde uyardı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sorunun geçic olduğunu söyleyerek, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine baktığımızda Lapseki ilçesinde aşırı bir yağış meydana geldi. Arıtma suyu tesisimizdeki mühendislerimiz ve çalışanlarımız tarafından kimyasal ve fiziksel arıtma tekniği ile suyu en azından bulanık dahi olsa insana zararlı olmayan bir şekilde, yani mikrobiyolojik açıdan bir sakınca yaratmayacak düzeyde şehre verilmeye devam edildiğini söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın bu sürecin geçici olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi. “Suyun bulanıklık değeri afet boyutunda” Yılmaz, “Önümüzde daha kış şartları mevcut. Yer yer bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Lapseki Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımıza temiz suyu bir an önce tedarik etmeye çalıştığımızı belirtmek isterim. Mühendislerimiz tarafından aktarılan teknik bilgide normal koşullarda barajdan gelen suyun bulanıklığı 10-15NTU aralığında iken arıtma tesisinde yapılan müdahalenin ardından bulanıklık 0,1 altına kadar iniyor. Şu an gelen suyun bulanıklık değeri afet boyutunda olup 600-650 NTU aralığında olduğu kaydedildi” bilgilerini verdi.
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, aşırı yağışların ardından Bayramdere barajı havzasından akan çamurlu suyun arıtma tesisinde sıkıntılara yol açtığını duyurdu. Yılmaz, şebeke suyunun geçici süre içilmemesi gerektiği yönünde uyardı.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sorunun geçic olduğunu söyleyerek, “Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine baktığımızda Lapseki ilçesinde aşırı bir yağış meydana geldi. Arıtma suyu tesisimizdeki mühendislerimiz ve çalışanlarımız tarafından kimyasal ve fiziksel arıtma tekniği ile suyu en azından bulanık dahi olsa insana zararlı olmayan bir şekilde, yani mikrobiyolojik açıdan bir sakınca yaratmayacak düzeyde şehre verilmeye devam edildiğini söyleyebilirim. Vatandaşlarımızın bu sürecin geçici olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi.

“Suyun bulanıklık değeri afet boyutunda”
Yılmaz, “Önümüzde daha kış şartları mevcut. Yer yer bu sıkıntıları yaşayabiliriz. Lapseki Belediyesi olarak tüm imkanlarımızla vatandaşlarımıza temiz suyu bir an önce tedarik etmeye çalıştığımızı belirtmek isterim. Mühendislerimiz tarafından aktarılan teknik bilgide normal koşullarda barajdan gelen suyun bulanıklığı 10-15NTU aralığında iken arıtma tesisinde yapılan müdahalenin ardından bulanıklık 0,1 altına kadar iniyor. Şu an gelen suyun bulanıklık değeri afet boyutunda olup 600-650 NTU aralığında olduğu kaydedildi” bilgilerini verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.