Başkan'ın 18 Mart mesajı

Gündem 17.03.2022 - 23:50, Güncelleme: 17.03.2022 - 23:50 1436+ kez okundu.
 

Başkan'ın 18 Mart mesajı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı Yayınladı

Başkan Gökhan'ın mesajında; ''Kıymetli Kentlilerim, Değerli Dostlarım, Tarihlerimiz yine Mart’ın 18’ini gösteriyor. Yüreklerimizde uçsuz bucaksız bir minnet, bir o kadar da buruk acı var. Biliyorsunuz, bu kadim şehir Çanakkale; şehitlerin destanlara sığmayan diyarıdır, bu boğaz; aşkın ve hakkın zaferi, bu destan; Çanakkale’ye göğsüyle siper olanların zafer tacıdır. Çanakkale’de rüzgârlı tepelerin üzerindeki her kitabe; savaşın, acının ardından barışın, kardeşliğin değerini anlatır. Barışa böylesine aşık bir bilincin karşısında ne acıdır ki bugün çocuklar savaşta bile oyun oynarken, büyükler barışta bile savaş planı yapıyor. Filistin’de, Doğu Türkistan’da çocuklar ölüyor. İnsanlık dibe vurmuş olmalı ki, göçmen çocukların cesetleri sahillere vuruyor. Ukrayna’da ailesini kaybetmiş bir çocuk, sırt çantasına sığdırdığı yaşamıyla yalnız başına, ağlaya ağlaya sınırı geçerken insanlığın yüzüne dev bir ayna tutuyor. Kıymetli Hemşerilerim, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.” Düşünüyorum ki insanlık ya bu savaş çemberini kıracak ya da çember daralıp hepimizi kıracaktır. Onun için ayrıştıranları da nefret dilini de yenmeliyiz. Bizi birbirimize düşman edenlere karşı; 107 yıl evvel bu küçücük kara parçasında direnenler hayata nasıl tutundularsa, tepelerine, derelerine nasıl sarıldılarsa, biz de birbirimize öyle tutunmalıyız, öyle sarılmalıyız. Dilerim; şehitler mezarında her kitabeyi öpen rüzgâr, buradan sevgiyi ve barışı dünyaya yaysın. Gözyaşının ve kanın dökülmediği bir dünya olsun. Herkesin biricik hayatını insanca, hakça paylaşımlarla, onurluca yaşadığı günler uzak olmasın. Bun anlamlı günde, Çanakkale gibi çok özel bir şehrin Belediye Başkanı olmanın gururuyla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, Çanakkale Şehitlerimizi ve canlarını, ruhlarını bu güzel toprağa adayan tüm isimsiz kahramanları şükranla anıyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yıldönümünde şanlı hatıralarına rahmet, minnet ve saygıyla Yaşasın Kardeşliğimiz, Yaşasın Özgürlüğümüz ve Yaşasın Barış diyerek sözlerime son veriyorum.'' ifadeleri yer aldı.
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür GÖKHAN, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı Yayınladı

Başkan Gökhan'ın mesajında;

''Kıymetli Kentlilerim, Değerli Dostlarım,

Tarihlerimiz yine Mart’ın 18’ini gösteriyor. Yüreklerimizde uçsuz bucaksız bir minnet, bir o kadar da buruk acı var. Biliyorsunuz, bu kadim şehir Çanakkale; şehitlerin destanlara sığmayan diyarıdır, bu boğaz; aşkın ve hakkın zaferi, bu destan; Çanakkale’ye göğsüyle siper olanların zafer tacıdır. Çanakkale’de rüzgârlı tepelerin üzerindeki her kitabe; savaşın, acının ardından barışın, kardeşliğin değerini anlatır.

Barışa böylesine aşık bir bilincin karşısında ne acıdır ki bugün çocuklar savaşta bile oyun oynarken, büyükler barışta bile savaş planı yapıyor. Filistin’de, Doğu Türkistan’da çocuklar ölüyor. İnsanlık dibe vurmuş olmalı ki, göçmen çocukların cesetleri sahillere vuruyor. Ukrayna’da ailesini kaybetmiş bir çocuk, sırt çantasına sığdırdığı yaşamıyla yalnız başına, ağlaya ağlaya sınırı geçerken insanlığın yüzüne dev bir ayna tutuyor.

Kıymetli Hemşerilerim,

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ün dediği gibi; “Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır.” Düşünüyorum ki insanlık ya bu savaş çemberini kıracak ya da çember daralıp hepimizi kıracaktır. Onun için ayrıştıranları da nefret dilini de yenmeliyiz. Bizi birbirimize düşman edenlere karşı; 107 yıl evvel bu küçücük kara parçasında direnenler hayata nasıl tutundularsa, tepelerine, derelerine nasıl sarıldılarsa, biz de birbirimize öyle tutunmalıyız, öyle sarılmalıyız. Dilerim; şehitler mezarında her kitabeyi öpen rüzgâr, buradan sevgiyi ve barışı dünyaya yaysın. Gözyaşının ve kanın dökülmediği bir dünya olsun. Herkesin biricik hayatını insanca, hakça paylaşımlarla, onurluca yaşadığı günler uzak olmasın.

Bun anlamlı günde, Çanakkale gibi çok özel bir şehrin Belediye Başkanı olmanın gururuyla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, tüm kahramanlarımızı, Çanakkale Şehitlerimizi ve canlarını, ruhlarını bu güzel toprağa adayan tüm isimsiz kahramanları şükranla anıyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’inci yıldönümünde şanlı hatıralarına rahmet, minnet ve saygıyla Yaşasın Kardeşliğimiz, Yaşasın Özgürlüğümüz ve Yaşasın Barış diyerek sözlerime son veriyorum.'' ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.