Biga'da çeltik hasadı yapıldı

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.09.2021 - 11:06, Güncelleme: 17.09.2021 - 11:06 2289+ kez okundu.
 

Biga'da çeltik hasadı yapıldı

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Ziraat Odası ile Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle çeltik hasadı gerçekleştirildi.

Törene; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Meclis Başkanı Taner Kömürcü, köy muhtarları ve üreticiler katıldı. Gümüşçay Beldesi çeltik üreticilerinden Mutlu Tutan´ın tarlasını ziyareti ile başlayan törende konuşan Tutan, 4 dönümlük tarlasında Keşan baldo cinsi çektik ektiğini söyledi. Tutan,120 günlük sürede yetişen çeltikte bu yıl yüksek verim almayı beklediklerini kaydetti.
Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Ziraat Odası ile Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen törenle çeltik hasadı gerçekleştirildi.

Törene; Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Atmaca, Biga Ziraat Odası Başkanı Güray Ergün, Meclis Başkanı Taner Kömürcü, köy muhtarları ve üreticiler katıldı. Gümüşçay Beldesi çeltik üreticilerinden Mutlu Tutan´ın tarlasını ziyareti ile başlayan törende konuşan Tutan, 4 dönümlük tarlasında Keşan baldo cinsi çektik ektiğini söyledi.
Tutan,120 günlük sürede yetişen çeltikte bu yıl yüksek verim almayı beklediklerini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.