Bir Millet Üç Devlet

Kültür-Sanat 20.03.2022 - 22:27, Güncelleme: 20.03.2022 - 22:30 2866+ kez okundu.
 

Bir Millet Üç Devlet

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünde, günün son etkinliği olan Bir Millet Üç Devlet projesi hayat buldu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünde, Çanakkale’de birçok etkinlik gerçekleşti. Sabah saatler 11.00’i gösterdiğinde Şehitler Abidesi’nde, Çanakkale şehitleri anıldı. Burada gerçekleşen programın ardından ise 2017 temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, saatler 16.00’yı gösterdiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Köprü programının ardından ise saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı, İskele Meydanı’nda son buldu. Fener Alayının sonrasında ise, saat 19.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Valilik’in de destek olduğu Bir Millet Üç Devlet projesi hayat buldu. Proje kapsamında, iskele meydanına kurulan sahnede, Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dans grupları adeta zafer gününe anlam kattılar. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği etkinlikte, üç ülkenin dans grupları sahnenin adeta tozunu attırırlarken, performanslar takdir gördü. KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi Başkanı Hasan Eren, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Babayev Rahımazad Dans Grup Temsilcisi ve Najafova Sabınamehrıban Çanakkale’deydiler. Programın izleyicileri arasında ise Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü ve İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz vardı.
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünde, günün son etkinliği olan Bir Millet Üç Devlet projesi hayat buldu.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107. Yıldönümünde, Çanakkale’de birçok etkinlik gerçekleşti. Sabah saatler 11.00’i gösterdiğinde Şehitler Abidesi’nde, Çanakkale şehitleri anıldı. Burada gerçekleşen programın ardından ise 2017 temelleri atılan 1915 Çanakkale Köprüsü, saatler 16.00’yı gösterdiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Köprü programının ardından ise saat 19.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan fener alayı, İskele Meydanı’nda son buldu.

Fener Alayının sonrasında ise, saat 19.30’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ve Valilik’in de destek olduğu Bir Millet Üç Devlet projesi hayat buldu. Proje kapsamında, iskele meydanına kurulan sahnede, Türkiye, Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dans grupları adeta zafer gününe anlam kattılar. Çok sayıda vatandaşın takip ettiği etkinlikte, üç ülkenin dans grupları sahnenin adeta tozunu attırırlarken, performanslar takdir gördü.

KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa, KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi Başkanı Hasan Eren, Milli Savunma Bakanlığı Mehteran Birliği, Babayev Rahımazad Dans Grup Temsilcisi ve Najafova Sabınamehrıban Çanakkale’deydiler.

Programın izleyicileri arasında ise Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü ve İl Kültür Turizm Müdürü Murat Yılmaz vardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.