Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi düzenlendi

Kültür-Sanat 09.01.2022 - 00:01, Güncelleme: 09.01.2022 - 00:01 1133+ kez okundu.
 

Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi düzenlendi

UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre Yılı, Hacı Bektaş- Veli Yılı ve Ahi Evran Yılı ilan etmesi dolayısıyla ÇOMÜ’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri Kısa Film Gösterimleri Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında kısa film gösterileri, afiş ve Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi düzenlendi. Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan katıldı. Program, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı. Ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, dünyanın bu değerleri tanıması bağlamında çok etkili olduğunu söyledi. Murat, “Bugün andığımız bu zatlar, nefsini törpüleyen, egosunu körelten ve kâmil insan olmak için uğraşmış gönül insanlarıdır” dedi. Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan ise “Sevgi, saygı, hoşgörü ve ilim ile aşılmayacak yol açılmayacak kapı yoktur” şeklinde belirtti. Prof. Dr. Yelkikalan MYO ve etkinliğe dair bilgiler verdiği konuşmasında ahilik kavramına da değindi. Etkinlikte konuşan Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yöneticiliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz konuşmasında, zamanı ve mekânı aşarak gönüllere sığmak niyetiyle bu etkinliği düzenlediklerini söyleyerek etkinliğin hazırlık süreciyle ilgili bilgiler verdi. Açıkgöz, “Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte amacımız ortak değerlerimizi korumak ve tanıtmak. Sevgi, merhamet, dayanışma, dostluk, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerlerimizi ne kadar yaşatırsak ve gelecek nesillerimize aktarabilirsek o ölçüde de insan olmanın onurunu yaşayabiliriz. Bizi biz yapan değerleri anlatmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliğe emek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrasında Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri kapsamında seçilen eserler katılımcılar tarafından gezildi. Ayrıca etkinliği düzenleyerek teşekkür belgeleri takdim edildi.
UNESCO’nun 2021 yılını Yunus Emre Yılı, Hacı Bektaş- Veli Yılı ve Ahi Evran Yılı ilan etmesi dolayısıyla ÇOMÜ’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri Kısa Film Gösterimleri Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikler kapsamında kısa film gösterileri, afiş ve Biz’den Kareler Fotoğraf Sergisi düzenlendi.

Etkinliğe, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Okhan Akdur, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kasım, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ercan Sarıdoğan, Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan katıldı.

Program, ÇOMÜ Tasavvuf Topluluğu tarafından gerçekleştirilen müzik dinletisiyle başladı. Ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, dünyanın bu değerleri tanıması bağlamında çok etkili olduğunu söyledi. Murat, “Bugün andığımız bu zatlar, nefsini törpüleyen, egosunu körelten ve kâmil insan olmak için uğraşmış gönül insanlarıdır” dedi.
Çanakkale Sosyal Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan ise “Sevgi, saygı, hoşgörü ve ilim ile aşılmayacak yol açılmayacak kapı yoktur” şeklinde belirtti. Prof. Dr. Yelkikalan MYO ve etkinliğe dair bilgiler verdiği konuşmasında ahilik kavramına da değindi.

Etkinlikte konuşan Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yöneticiliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Meral Açıkgöz konuşmasında, zamanı ve mekânı aşarak gönüllere sığmak niyetiyle bu etkinliği düzenlediklerini söyleyerek etkinliğin hazırlık süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Açıkgöz, “Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Programı olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinlikte amacımız ortak değerlerimizi korumak ve tanıtmak. Sevgi, merhamet, dayanışma, dostluk, birlik ve beraberlik gibi insanı insan yapan değerlerimizi ne kadar yaşatırsak ve gelecek nesillerimize aktarabilirsek o ölçüde de insan olmanın onurunu yaşayabiliriz. Bizi biz yapan değerleri anlatmak için gerçekleştirdiğimiz etkinliğe emek verenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrasında Anadolu Kültürü ve Sanat Etkinlikleri kapsamında seçilen eserler katılımcılar tarafından gezildi. Ayrıca etkinliği düzenleyerek teşekkür belgeleri takdim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.