Bülent Turan: Üretmeyi görev biliyoruz

Siyaset 27.01.2022 - 23:42, Güncelleme: 27.01.2022 - 23:42 1101+ kez okundu.
 

Bülent Turan: Üretmeyi görev biliyoruz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün kentte bir dizi programa katıldı. Turan, önce Teknopark’ta meslek kuruluşları temsilcileri, STK Başkanları ve iş insanları ile görüştü. Sonrasında ise Tekzen bölgesinde bir işletmenin ve Vakıflar binasında Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun açılışı gerçekleşti. Turan, programlarda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Çanakkale’miz son zamanlarda önemli yatırımlarla anılıyor. Üretmeyi görev biliyoruz. Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün Çan ve Biga’da bir dizi programa katılmıştı. Çan ve Biga’nın ardından Merkez’e gelen Turan, dün önce iş insanları, STK temsilcileri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Teknopark’ta gerçekleşen toplantıya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Mutlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ve iş insanları katıldı. Burada gerçekleşen toplantı sonrasında ise Tekzen bölgesinde Kebapçı M.Ç ve daha sonrasında ise Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun Vakıflar İş Hanı’nda açılışları gerçekleşti. Gerçekleşen programlara, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, il müdürleri ve daire amirleri de katıldı. “Yüzde 15 gibi bir oranla iş yeri sayımız artmış” Turan programlarda yapmış olduğu konuşmasında ise “Pandemi başladığında Çanakkale’mizde 14 bin iş yerimiz vardı. Bugün 16 bini geçti. Pandemiye rağmen, yüzde 15 gibi bir oranla iş yeri sayımız artmış. “Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık” Çanakkale OSB’mizde 67 parselin tümü bitti. Şu an yer yok. 67 fabrika, iş yeri demektir. Genişlemeye devam edeceğiz. Çanakkale’miz son zamanlarda önemli yatırımla anılıyor. Köprümüz bugün, yarın bitecek. Ezine Gıda OSB, Ayvacık OSB, Biga OSB büyüyor. Üretmeyi görev biliyoruz. Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık. “Camimiz yok, Pazar yerimiz yok” Bugün Tekzen bölgesindeyiz. Durumu çok daha iyi olmayı hak eden bir bölgedeyiz. Bakınız Tekzen bölgesinde 3 bin civarında konut var. 9 bin, 10 bin kişi yaşıyor burada. Bizim bu bölgede hala altyapı sorunlarımız var. 9 bin kişinin yaşadığı yerde altyapı desteği mi olur? Camimiz yok, Pazar yerimiz yok. İnsanlar kendi imkanları ile semt pazarına gidiyorlar. Sadece bir kurumun çalışması değil, topyekün çalışma çok daha kıymetlidir diyoruz. “Yeşil binaydı oldu kara bina” Ulaşım Türkiye’nin en pahalısı. Bu bölge için ulaşım sorunu olabilir mi? Belediyeler bu konularda ön ayak olacak, bizler omuz vereceğiz. Belediye binası çok tartışıldı, yeşil binaydı oldu kara bina. Köprü bitti burası hala yarım yamalak. Omuz verdik, aşmaya çalışıyoruz. TOKİ İhalesi 24 Mart’ta Cevatpaşa Mahallemizde, TOKİ’nin 530 konutluk ve 25 dükkanlık projesinin ihalesi 24 Mart’ta yapılacak” açıklamalarında bulundu.
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, dün kentte bir dizi programa katıldı. Turan, önce Teknopark’ta meslek kuruluşları temsilcileri, STK Başkanları ve iş insanları ile görüştü. Sonrasında ise Tekzen bölgesinde bir işletmenin ve Vakıflar binasında Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun açılışı gerçekleşti. Turan, programlarda gerçekleştirdiği konuşmasında, “Çanakkale’miz son zamanlarda önemli yatırımlarla anılıyor. Üretmeyi görev biliyoruz. Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, geçtiğimiz gün Çan ve Biga’da bir dizi programa katılmıştı. Çan ve Biga’nın ardından Merkez’e gelen Turan, dün önce iş insanları, STK temsilcileri ve meslek kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Teknopark’ta gerçekleşen toplantıya, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Borsa Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Başaran, MÜSİAD Şube Başkanı Şerif Mutlu, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ve iş insanları katıldı.

Burada gerçekleşen toplantı sonrasında ise Tekzen bölgesinde Kebapçı M.Ç ve daha sonrasında ise Çanakkale Roman Dernekleri Federasyonu’nun Vakıflar İş Hanı’nda açılışları gerçekleşti.

Gerçekleşen programlara, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdullah Köklü, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder, il müdürleri ve daire amirleri de katıldı.

“Yüzde 15 gibi bir oranla iş yeri sayımız artmış”

Turan programlarda yapmış olduğu konuşmasında ise “Pandemi başladığında Çanakkale’mizde 14 bin iş yerimiz vardı. Bugün 16 bini geçti. Pandemiye rağmen, yüzde 15 gibi bir oranla iş yeri sayımız artmış.

“Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık”

Çanakkale OSB’mizde 67 parselin tümü bitti. Şu an yer yok. 67 fabrika, iş yeri demektir. Genişlemeye devam edeceğiz. Çanakkale’miz son zamanlarda önemli yatırımla anılıyor. Köprümüz bugün, yarın bitecek. Ezine Gıda OSB, Ayvacık OSB, Biga OSB büyüyor. Üretmeyi görev biliyoruz. Sanayide değil, tarımda da birçok alanda atağa kalktık.

“Camimiz yok, Pazar yerimiz yok”

Bugün Tekzen bölgesindeyiz. Durumu çok daha iyi olmayı hak eden bir bölgedeyiz. Bakınız Tekzen bölgesinde 3 bin civarında konut var. 9 bin, 10 bin kişi yaşıyor burada. Bizim bu bölgede hala altyapı sorunlarımız var. 9 bin kişinin yaşadığı yerde altyapı desteği mi olur? Camimiz yok, Pazar yerimiz yok. İnsanlar kendi imkanları ile semt pazarına gidiyorlar. Sadece bir kurumun çalışması değil, topyekün çalışma çok daha kıymetlidir diyoruz.

“Yeşil binaydı oldu kara bina”

Ulaşım Türkiye’nin en pahalısı. Bu bölge için ulaşım sorunu olabilir mi? Belediyeler bu konularda ön ayak olacak, bizler omuz vereceğiz. Belediye binası çok tartışıldı, yeşil binaydı oldu kara bina. Köprü bitti burası hala yarım yamalak. Omuz verdik, aşmaya çalışıyoruz.

TOKİ İhalesi 24 Mart’ta

Cevatpaşa Mahallemizde, TOKİ’nin 530 konutluk ve 25 dükkanlık projesinin ihalesi 24 Mart’ta yapılacak” açıklamalarında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.