Bursa Kumaşçılar Çarşısı'nda durum iyi

Ekonomi 02.03.2022 - 13:12, Güncelleme: 02.03.2022 - 13:16 1634+ kez okundu.
 

Bursa Kumaşçılar Çarşısı'nda durum iyi

Bursa'nın Kumaşçılar Çarşısı'nda bulunan esnaflar kumaş sektöründeki durumun eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi. Pandemiye rağmen iyi bir konumda olduğunu söyleyen esnaf; fiyatların son 1 aydır düştüğünü, satışların arttığını ifade etti.

BURSA İGFA - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kumaşçılar Çarşısı sayısız seçenekleriyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Daha önceki güneler hem pandemi hem de kur artışından dolayı satışların fazlasıyla düştüğünü söyleyen esnaf, kumaş sektöründe durumun biraz daha iyi olduğunu ifade etti. Kumaşçılık yapan Tayfun Tokalı, "Pandemiye göre iyi bir konumdayız. Önümüzdeki sene her şey daha güzel olacak. Bu dönem biraz da hava şartları etkiliyor.  Özellikle pandemi dönemi çalışma hayatımızı bayağı etkilemişti. Kısıtlamalar olduğu zamanlarda işimiz bu süreçten etkilendi. Kumaş sektörü biraz biraz kendini toplamaya başladı. Kumaş sektörünün geleceği kötü değil. Güzel günler bizi bekliyor. Baharda daha da güzel olacağını inanıyoruz. Şu an polara çok talep oluyor" dedi.   "PANDEMİYE RAĞMEN HIZLI"   Başka bir kumaşçı, "Kumaş sektörü şu anda hızlı ilerliyor. MalUm bildiğiniz üzere düğün sezonu yaklaşıyor. Köylerden gelenler oluyor. Düğünlerde birbirlerine kumaş hediye ediyorlar. Bizim işlerimiz bu sebeplerden güzel ilerliyor. Şu anda kumaş sektörü pandemiye rağmen hızlı. Fiyatlarımızı elimizden geldiğince uyguna satıyoruz. Metresi 10 TL'den başlıyor.  35 TL'ye kaşelerimiz var. Hesaplı veriyoruz. Sektör pandemiden etkilendi ama iyiye gidiyor. Bence kesinlikle eski usule dönülmeli. Mağazadan alacağınıza, kendimizin dikmesinde fayda var" şeklinde konuştu.   "MART AYINDAN SONRA DAHA İYİ OLACAK"   Bir başka kumaşçı ise, "Kumaş sektöründe fiyatlar bir ara çok yükselmişti ama şu an 1 aydır fiyatlarda düşme var. Sektörün durumu iyi. Mart ayından itibaren işlerimizin daha da açılmasını bekliyoruz. Biz de pamuklu, viskon kumaşlara daha çok talep var. Bunlardan elbise, etek ve şalvar yapılıyor. Bizim normalde müşterimiz; Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, bölgelerinden daha çok geliyor. Çarşıyı ayakta tutan, dışarıdan gelen müşteriler oluyor" diye konuştu.   Bursa Terzi, Kumaşçı ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Naci Camfener ise kumaş sektörüyle ilgili, "Kumaşçılar Çarşısı'nda bulunan esnafın satışlarının iyi olması, sektör ile ilgili güzel düşünmeleri beni sevindirdi. Sektörün durumu şu anda 2 yıldır yükselişte. İplik pahalanınca kumaşlara yansıdı. Konfeksiyoncuların yüzde 30'u kapatma düşüncesindeler" dedi.
Bursa'nın Kumaşçılar Çarşısı'nda bulunan esnaflar kumaş sektöründeki durumun eskiye nazaran daha iyi olduğunu söyledi. Pandemiye rağmen iyi bir konumda olduğunu söyleyen esnaf; fiyatların son 1 aydır düştüğünü, satışların arttığını ifade etti.

BURSA İGFA - Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan Kumaşçılar Çarşısı sayısız seçenekleriyle birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Daha önceki güneler hem pandemi hem de kur artışından dolayı satışların fazlasıyla düştüğünü söyleyen esnaf, kumaş sektöründe durumun biraz daha iyi olduğunu ifade etti. Kumaşçılık yapan Tayfun Tokalı, "Pandemiye göre iyi bir konumdayız. Önümüzdeki sene her şey daha güzel olacak. Bu dönem biraz da hava şartları etkiliyor.  Özellikle pandemi dönemi çalışma hayatımızı bayağı etkilemişti. Kısıtlamalar olduğu zamanlarda işimiz bu süreçten etkilendi. Kumaş sektörü biraz biraz kendini toplamaya başladı. Kumaş sektörünün geleceği kötü değil. Güzel günler bizi bekliyor. Baharda daha da güzel olacağını inanıyoruz. Şu an polara çok talep oluyor" dedi.

 

"PANDEMİYE RAĞMEN HIZLI"

 

Başka bir kumaşçı, " Kumaş sektörü şu anda hızlı ilerliyor. MalUm bildiğiniz üzere düğün sezonu yaklaşıyor. Köylerden gelenler oluyor. Düğünlerde birbirlerine kumaş hediye ediyorlar. Bizim işlerimiz bu sebeplerden güzel ilerliyor. Şu anda kumaş sektörü pandemiye rağmen hızlı. Fiyatlarımızı elimizden geldiğince uyguna satıyoruz. Metresi 10 TL'den başlıyor.  35 TL'ye kaşelerimiz var. Hesaplı veriyoruz. Sektör pandemiden etkilendi ama iyiye gidiyor. Bence kesinlikle eski usule dönülmeli. Mağazadan alacağınıza, kendimizin dikmesinde fayda var" şeklinde konuştu.

 

"MART AYINDAN SONRA DAHA İYİ OLACAK"

 

Bir başka kumaşçı ise, " Kumaş sektöründe fiyatlar bir ara çok yükselmişti ama şu an 1 aydır fiyatlarda düşme var. Sektörün durumu iyi. Mart ayından itibaren işlerimizin daha da açılmasını bekliyoruz. Biz de pamuklu, viskon kumaşlara daha çok talep var. Bunlardan elbise, etek ve şalvar yapılıyor. Bizim normalde müşterimiz; Eskişehir, Çanakkale, Balıkesir, bölgelerinden daha çok geliyor. Çarşıyı ayakta tutan, dışarıdan gelen müşteriler oluyor" diye konuştu.

 

Bursa Terzi, Kumaşçı ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Naci Camfener ise kumaş sektörüyle ilgili, "Kumaşçılar Çarşısı'nda bulunan esnafın satışlarının iyi olması, sektör ile ilgili güzel düşünmeleri beni sevindirdi. Sektörün durumu şu anda 2 yıldır yükselişte. İplik pahalanınca kumaşlara yansıdı. Konfeksiyoncuların yüzde 30'u kapatma düşüncesindeler" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.