Bursa'da 'beyaz' yürüyüş!

Sağlık 25.11.2021 - 15:22, Güncelleme: 25.11.2021 - 16:00 1044+ kez okundu.
 

Bursa'da 'beyaz' yürüyüş!

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Emek Bizim, Söz Bizim!' sloganıyla başlattığı Beyaz Yürüyüş, 25 Kasım'da Bursa'da yapıldı.

BURSA (İGFA) - Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Emek Bizim, Söz Bizim!' sloganıyla başlattığı Beyaz Yürüyüş, İstanbul ve Kocaeli ardından Bursa'daydı. Üçüncü durak olarak Bursa'ya gelen hekimler, İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.   Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Oda Başkanları ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, artan iş yükünden, pandemi sürecinde hekimlerin hakkının ödenmediğinden ve sağlık sisteminde yaşanan sorunlar gündeme getirildi. Başkan Türkkan, yürüyüşün 27 Kasım'da Ankara'da sona ereceğini belirterek, burada gerçekleştirilecek Beyaz Forum'la taleplerin toplanacağını ve karar alıcılara iletileceğini söyledi.   BU BÜTÇE İLE İSTİFA VE GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ   Sağlıkta dönüşüm adı verilen programla beraber 2002'de 3,1 olan kişi başı hekime başvuru sayısının 2019'da 9,8'e çıktığını belirten Doç. Dr. Türkkan, bunun sağlık hizmetine kolay ulaşımı açıklamadığını zira varlıklı kuzey ülkelerinde bu sayının oldukça düşük olduğunu söyledi. Türkiye'de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının iş yükünün çok fazla olduğunu kaydeden Doç. Dr. Türkkan, "2022 bütçe teklifinde, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesi içerisindeki personel giderlerinde bir önceki yıla göre yüzde 4,7’lik azalma görülmektedir. Sağlık Bakanlığı 2022 bütçe teklifi; aynı zamanda atama bekleyen sağlık çalışanlarının istihdam edilmesi de göz önüne alındığında, pandemide özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin refah düzeylerinde bir artışı sağlamaktan uzaktır. Bu bütçe ile ne hekim istifalarının ne de hekimlerin göçünün önüne geçilebilir!" diye konuştu.   Sağlık dönüşüm programının yol açtığı sorunların özlük haklarındaki gerilemeyle sınırlı kalmadığını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, hekimlere 5 dakikada hasta muayene etmesi dayatıldığını belirterek, "Beş dakika, ancak hastaların yüzüne bakmak için yeterlidir; 5 dakikada hasta muayenesi olmaz! 5 dakikada iyi hekimlik yapılamaz!" dedi.
Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Emek Bizim, Söz Bizim!' sloganıyla başlattığı Beyaz Yürüyüş, 25 Kasım'da Bursa'da yapıldı.

BURSA (İGFA) - Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) 'Emek Bizim, Söz Bizim!' sloganıyla başlattığı Beyaz Yürüyüş, İstanbul ve Kocaeli ardından Bursa'daydı. Üçüncü durak olarak Bursa'ya gelen hekimler, İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

 

Bursa Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Oda Başkanları ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açıklamada, artan iş yükünden, pandemi sürecinde hekimlerin hakkının ödenmediğinden ve sağlık sisteminde yaşanan sorunlar gündeme getirildi. Başkan Türkkan, yürüyüşün 27 Kasım'da Ankara'da sona ereceğini belirterek, burada gerçekleştirilecek Beyaz Forum'la taleplerin toplanacağını ve karar alıcılara iletileceğini söyledi.

 

BU BÜTÇE İLE İSTİFA VE GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ

 

Sağlıkta dönüşüm adı verilen programla beraber 2002'de 3,1 olan kişi başı hekime başvuru sayısının 2019'da 9,8'e çıktığını belirten Doç. Dr. Türkkan, bunun sağlık hizmetine kolay ulaşımı açıklamadığını zira varlıklı kuzey ülkelerinde bu sayının oldukça düşük olduğunu söyledi. Türkiye'de hekimlerin ve sağlık çalışanlarının iş yükünün çok fazla olduğunu kaydeden Doç. Dr. Türkkan, "2022 bütçe teklifinde, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesi içerisindeki personel giderlerinde bir önceki yıla göre yüzde 4,7’lik azalma görülmektedir. Sağlık Bakanlığı 2022 bütçe teklifi; aynı zamanda atama bekleyen sağlık çalışanlarının istihdam edilmesi de göz önüne alındığında, pandemide özveriyle çalışan sağlık emekçilerinin refah düzeylerinde bir artışı sağlamaktan uzaktır. Bu bütçe ile ne hekim istifalarının ne de hekimlerin göçünün önüne geçilebilir!" diye konuştu.

 

Sağlık dönüşüm programının yol açtığı sorunların özlük haklarındaki gerilemeyle sınırlı kalmadığını sözlerine ekleyen Doç. Dr. Alpaslan Türkkan, hekimlere 5 dakikada hasta muayene etmesi dayatıldığını belirterek, "Beş dakika, ancak hastaların yüzüne bakmak için yeterlidir; 5 dakikada hasta muayenesi olmaz! 5 dakikada iyi hekimlik yapılamaz!" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.