ÇASİAD'da GÜNMARSİFED toplantısı gerçekleşti

Ekonomi 20.03.2022 - 22:22, Güncelleme: 20.03.2022 - 22:22 2809+ kez okundu.
 

ÇASİAD'da GÜNMARSİFED toplantısı gerçekleşti

Çatısı altındaki 7 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED), 9. Olağan Genel Kurulunu ÇASİAD ev sahipliğinde geçtiğimiz gün Çanakkale’de yaptı.

Genel Kurula GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BASİAD Başkanı Ümit Baysal, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, BİSİAD Başkanı İsmail Özer ve Genel Kurul delegeleri katıldı. Genel Kurul Divan Başkanlığını Selçuk Savaş yaparken, Özge Aretlik ve Aytuğ Yarmaz Divanda yer aldılar. Toplantıda Dernek Başkanları yaptıkları konuşmalar ile çeşitli konulara değinerek açıklamalarda bulundular. ÇASİAD Başkanı Semih Başaran konuşmasında; “Bugün burada GÜNMARSİFED Mali Genel Kurulunda bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünü her yıl olduğu gibi yine büyük bir gururla kutlayacağız. Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde dünyanın en büyük orta açıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılacak. ÇASİAD olarak dünya ve Türkiye gündeminde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda Çanakkale’nin geleceğine yönelik olarak çalışmalar başlattık. Küresel manada iklim değişikliği ve dijital inovasyon süreçlerinin hızlanması, şehir özelinde ise Çanakkale’nin hem altyapı gücünü hem de ekonomik rekabet kapasitesini arttırmasını mümkün hale getirecek köprü inşasıyla birlikte kentler ve iş dünyası üzerinde büyük etkilerinin olacağı öngörülmektedir. Bu kapsamda şimdiden Çanakkale’nin geleceğinin konuşulması ve geleceğe hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çanakkale Vizyon Tasarımı Projemizin sonunda Çanakkale’de ilk kez yapılacak olan Troya Forumu ile Çanakkale’deki şirketlerin rekabetçiliğini arttırmayı ve şirketleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. Büyük üzüntü ve endişe ile takip ettiğimiz Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların iki haftalık sonucunda, yaşamını yitiren binlerce sivil, yurdunu terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan gözlerimizin önünde acı bir bilanço olarak duruyor. Savaşın en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz. Sözlerime son verirken Mali Genel Kurul toplantısının hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi. Genel Kurul Toplantısının ardından Ekonomist Can Selçuki tarafından genel ekonomik görünüm ve güncel konuları içeren bir konferans verildi. Toplantıda ayrıca ”İşimi Yönetebiliyorum” proje ekibi tarafından proje ile ilgili ve 12 Mayıs 2022 tarihinde Çanakkale’de yapılacak büyük proje toplantısı ile ilgili çeşitli bilgiler verildi.
Çatısı altındaki 7 dernek ve bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GÜNMARSİFED), 9. Olağan Genel Kurulunu ÇASİAD ev sahipliğinde geçtiğimiz gün Çanakkale’de yaptı.

Genel Kurula GÜNMARSİFED Başkanı Abdullah Bekki; TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi İsa Tamer Çelik, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, BASİAD Başkanı Ümit Baysal, BANSİAD Başkanı Funda Dedeoğlu, BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı, BİSİAD Başkanı İsmail Özer ve Genel Kurul delegeleri katıldı.

Genel Kurul Divan Başkanlığını Selçuk Savaş yaparken, Özge Aretlik ve Aytuğ Yarmaz Divanda yer aldılar. Toplantıda Dernek Başkanları yaptıkları konuşmalar ile çeşitli konulara değinerek açıklamalarda bulundular.

ÇASİAD Başkanı Semih Başaran konuşmasında; “Bugün burada GÜNMARSİFED Mali Genel Kurulunda bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çanakkale Deniz Zaferi’nin 107’nci yıl dönümünü her yıl olduğu gibi yine büyük bir gururla kutlayacağız. Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde dünyanın en büyük orta açıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılacak.

ÇASİAD olarak dünya ve Türkiye gündeminde ortaya çıkan gelişmeler doğrultusunda Çanakkale’nin geleceğine yönelik olarak çalışmalar başlattık. Küresel manada iklim değişikliği ve dijital inovasyon süreçlerinin hızlanması, şehir özelinde ise Çanakkale’nin hem altyapı gücünü hem de ekonomik rekabet kapasitesini arttırmasını mümkün hale getirecek köprü inşasıyla birlikte kentler ve iş dünyası üzerinde büyük etkilerinin olacağı öngörülmektedir. Bu kapsamda şimdiden Çanakkale’nin geleceğinin konuşulması ve geleceğe hazırlık yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Çanakkale Vizyon Tasarımı Projemizin sonunda Çanakkale’de ilk kez yapılacak olan Troya Forumu ile Çanakkale’deki şirketlerin rekabetçiliğini arttırmayı ve şirketleri bilinçlendirmeyi hedefliyoruz.

Büyük üzüntü ve endişe ile takip ettiğimiz Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların iki haftalık sonucunda, yaşamını yitiren binlerce sivil, yurdunu terk etmek zorunda kalan milyonlarca insan gözlerimizin önünde acı bir bilanço olarak duruyor. Savaşın en kısa sürede bitmesini temenni ediyoruz. Sözlerime son verirken Mali Genel Kurul toplantısının hayırlı olmasını diler, saygılar sunarım” dedi.

Genel Kurul Toplantısının ardından Ekonomist Can Selçuki tarafından genel ekonomik görünüm ve güncel konuları içeren bir konferans verildi. Toplantıda ayrıca ”İşimi Yönetebiliyorum” proje ekibi tarafından proje ile ilgili ve 12 Mayıs 2022 tarihinde Çanakkale’de yapılacak büyük proje toplantısı ile ilgili çeşitli bilgiler verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.