Cengiz Balkan hala gözaltında tutuluyor

Gündem 05.02.2022 - 12:56, Güncelleme: 05.02.2022 - 12:56 1379+ kez okundu.
 

Cengiz Balkan hala gözaltında tutuluyor

İmar dosyalarında İrtikap (Görevi kötüye kullanma-çıkar sağlama anlamında) suçlaması dolayısıyla iki Fen İşleri Memuru ve Belediye Başkanı Cengiz Balkan, götürüldükleri Ayvacık Emniyet Müdürlüğü’nde gözetim altında tutuluyor.

Bir vatandaşın yapı ruhsatı işlemi nedeniyle şikayette bulunmasının ardından Küçükkuyu belediye başkanı CHP’li Cengiz Balkan ile Fen İşleri memurlarından iki isim dün akşam mesai bitiminde gözaltına alınmıştı. Emniyete bağlı KOM birimi tarafından gözaltına alınan başkan ve iki memurun ifadeleri henüz alınmadı. Emniyet yetkililerine yakın çevreden edinilen bilgiye göre, gözaltı süresinin devam ettiği, süre uzatımına da gidilebileceğinin konuşulduğu öğrenildi. Küçükkuyu Belediye başkanının gözaltına alınması haberinin duyulmasının ardından siyasi çevrelerde AK Partili Umurbey eski Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın müfettişler tarafından hazırlanan dosyaların adli makamlara verilmediğini, eşinin de yeni Merkez İlçe Başkanı olarak atandığını, bazı belediyelere de siyasi baskıların yapıldığını tartışılıyor.
İmar dosyalarında İrtikap (Görevi kötüye kullanma-çıkar sağlama anlamında) suçlaması dolayısıyla iki Fen İşleri Memuru ve Belediye Başkanı Cengiz Balkan, götürüldükleri Ayvacık Emniyet Müdürlüğü’nde gözetim altında tutuluyor.

Bir vatandaşın yapı ruhsatı işlemi nedeniyle şikayette bulunmasının ardından Küçükkuyu belediye başkanı CHP’li Cengiz Balkan ile Fen İşleri memurlarından iki isim dün akşam mesai bitiminde gözaltına alınmıştı.

Emniyete bağlı KOM birimi tarafından gözaltına alınan başkan ve iki memurun ifadeleri henüz alınmadı. Emniyet yetkililerine yakın çevreden edinilen bilgiye göre, gözaltı süresinin devam ettiği, süre uzatımına da gidilebileceğinin konuşulduğu öğrenildi.

Küçükkuyu Belediye başkanının gözaltına alınması haberinin duyulmasının ardından siyasi çevrelerde AK Partili Umurbey eski Belediye Başkanı Sami Yavaş’ın müfettişler tarafından hazırlanan dosyaların adli makamlara verilmediğini, eşinin de yeni Merkez İlçe Başkanı olarak atandığını, bazı belediyelere de siyasi baskıların yapıldığını tartışılıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.