CHP’den zam duvarı eylemi

Siyaset 19.02.2022 - 11:43, Güncelleme: 19.02.2022 - 11:43 1523+ kez okundu.
 

CHP’den zam duvarı eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları bugün faturalardaki zam artışlarını protesto etmek amacıyla Cuma Pazarı önünde zam duvarı yazılı bir pano kurdu. Vatandaşlar panoya şikayetlerini ve bu ayki fatura tutarlarını yazdı. Zam duvarının yanı sıra CHP İl Gençlik Kolları yeni yılla birlikte gelen zamları eleştiren bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İl Gençlik Kolları’nın dün İskele Meydanı’ndaki zam duvarı etkinliği bugün Cuma Pazarı’ndaydı. Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar zam duvarına düşüncelerini ve bu ayki fatura tutarlarını yazdı. Bunun yanı sıra CHP İl Gençlik Kolları bir basın açıklaması. Açıklamayı CHP İl Gençlik Kolları adına taze başkan Tuğberk Güzel gerçekleştirdi. Gençlik kollarına destek olmak amacıyla İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkan Yardımıcısı İrfan Mutluay ve parti üyeleri katıldı. Yapılan açıklamada, “Emekçilerimizin, emeklilerimizin, yoksullarımızın, sanayimizin, küçük esnafımızın, üreticilerimizin, çiftçilerimizin her ay zamlanan fatura zulmü karşısında öfkemiz gün geçtikçe büyüyor. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanılmaya çalışıldığı halde, karanlıkta battaniyelerin altında oturduğumuz halde, donarak öldüğümüz halde kademeli tarife zulmü karşısında faturalarımız her ay bir önceki ayı aratacak tutarda gelmektedir. KDV oranı Cumhuriyet Halk Partimizin baskısıyla yüzde 1’e indirdikleri halde Gıda fiyatları almış başını gitti, kiralar yükseldi. Zor olan yaşamımız daha da zorlaştı. Saray iktidarı her fırsatta beyaz eşya kullanımı kat kat arttı diye övünüp durdu. Buradan kendilerine sesleniyoruz. Artık beyaz eşyalarımızı getirdiğiniz kademeli zulüm karşısında kullanamıyoruz. Sefaletimiz derinleşiyor. Tek adam rejiminin getirdiği zamlarla, halkımıza saldırısı şiddetlenerek sürüyor. İşsizlik, yoksulluk, borçluluk, hayat pahalılığı, her gün gelen zamlar gibi yakıcı sorunlar hızla büyüyüp yoksul vatandaşlarımızın sırtına kamçı gibi iniyor. Tüm ülke, gözü dönmüş bir iktidarın haris kıskaçları arasında sancı içinde kıvranıyor. Elektrik, doğalgaz ve diğer enerji kaynakları ekmek su gibi en temel ihtiyaçtır. En temel ihtiyacımızın böylesi bir soyguna malzeme yapılmasına göz yumamayız. Bu şirketler derhal kamulaştırılmalı ve ulaşılabilir, insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır. AKP’nin yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan politikalarına karşı halkımızın söyleyecek bir sözünün olduğunu göstermenin tam vaktidir. Bu sebeple CHP İl Gençlik Kolları olarak halkımızın bu zamlara karşı söyleyecek bir söz olmalıdır düşüncesiyle “zam duvarı” eylemini başlattık. Halkımızın özgürce tepkisini paylaşabilmesi için “Zam Duvarı” önemli bir tepki koyma aracıdır. Genel Merkezimizin sık sık dile getirdiği Hayata geçirilmesi gereken acil uygulamaları CHP İl Gençlik Kolları olarak bir kez daha tekrarlıyoruz: Kara Kış Fonu derhal kurulmalı, dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır. Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır. Aralık 2021- Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir” ifadeleri yer aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Gençlik Kolları bugün faturalardaki zam artışlarını protesto etmek amacıyla Cuma Pazarı önünde zam duvarı yazılı bir pano kurdu. Vatandaşlar panoya şikayetlerini ve bu ayki fatura tutarlarını yazdı. Zam duvarının yanı sıra CHP İl Gençlik Kolları yeni yılla birlikte gelen zamları eleştiren bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

CHP İl Gençlik Kolları’nın dün İskele Meydanı’ndaki zam duvarı etkinliği bugün Cuma Pazarı’ndaydı. Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar zam duvarına düşüncelerini ve bu ayki fatura tutarlarını yazdı. Bunun yanı sıra CHP İl Gençlik Kolları bir basın açıklaması. Açıklamayı CHP İl Gençlik Kolları adına taze başkan Tuğberk Güzel gerçekleştirdi. Gençlik kollarına destek olmak amacıyla İl Başkanı Metin Ümit Ural, Belediye Başkan Yardımıcısı İrfan Mutluay ve parti üyeleri katıldı.

Yapılan açıklamada, “Emekçilerimizin, emeklilerimizin, yoksullarımızın, sanayimizin, küçük esnafımızın, üreticilerimizin, çiftçilerimizin her ay zamlanan fatura zulmü karşısında öfkemiz gün geçtikçe büyüyor. Mümkün olduğunca tasarruflu kullanılmaya çalışıldığı halde, karanlıkta battaniyelerin altında oturduğumuz halde, donarak öldüğümüz halde kademeli tarife zulmü karşısında faturalarımız her ay bir önceki ayı aratacak tutarda gelmektedir. KDV oranı Cumhuriyet Halk Partimizin baskısıyla yüzde 1’e indirdikleri halde Gıda fiyatları almış başını gitti, kiralar yükseldi. Zor olan yaşamımız daha da zorlaştı. Saray iktidarı her fırsatta beyaz eşya kullanımı kat kat arttı diye övünüp durdu. Buradan kendilerine sesleniyoruz. Artık beyaz eşyalarımızı getirdiğiniz kademeli zulüm karşısında kullanamıyoruz.

Sefaletimiz derinleşiyor. Tek adam rejiminin getirdiği zamlarla, halkımıza saldırısı şiddetlenerek sürüyor. İşsizlik, yoksulluk, borçluluk, hayat pahalılığı, her gün gelen zamlar gibi yakıcı sorunlar hızla büyüyüp yoksul vatandaşlarımızın sırtına kamçı gibi iniyor. Tüm ülke, gözü dönmüş bir iktidarın haris kıskaçları arasında sancı içinde kıvranıyor.

Elektrik, doğalgaz ve diğer enerji kaynakları ekmek su gibi en temel ihtiyaçtır. En temel ihtiyacımızın böylesi bir soyguna malzeme yapılmasına göz yumamayız. Bu şirketler derhal kamulaştırılmalı ve ulaşılabilir, insani yaşam koşullarında ödenebilir bir ücret olmalıdır.

AKP’nin yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yapan politikalarına karşı halkımızın söyleyecek bir sözünün olduğunu göstermenin tam vaktidir. Bu sebeple CHP İl Gençlik Kolları olarak halkımızın bu zamlara karşı söyleyecek bir söz olmalıdır düşüncesiyle “ zam duvarı” eylemini başlattık. Halkımızın özgürce tepkisini paylaşabilmesi için “ Zam Duvarı” önemli bir tepki koyma aracıdır.

Genel Merkezimizin sık sık dile getirdiği Hayata geçirilmesi gereken acil uygulamaları CHP İl Gençlik Kolları olarak bir kez daha tekrarlıyoruz:

  • Kara Kış Fonu derhal kurulmalı, dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.
  • Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılının tarifelerine geri dönülmelidir.
  • KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanmalıdır.
  • Aralık 2021- Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen yüzde 127’ye varan fahiş zamlı elektrik tüketim bedelleri iade edilmelidir” ifadeleri yer aldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.