ÇOMÜ, AFAD buluşmasında

Gündem 29.12.2021 - 00:00, Güncelleme: 29.12.2021 - 00:00 532+ kez okundu.
 

ÇOMÜ, AFAD buluşmasında

AFAD, 39 üniversitenin 42 Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbaşı’nda değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, 2021 Afet Eğitim Yılı ve gelecekte üniversitelerin ilgili merkezleriyle yapılabilecekler ele alındı. İstişarelerin yapıldığı toplantının açılışında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer birer konuşma gerçekleştirdi. Toplantıya ÇOMÜ’yü temsilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden Arş. Gör. Dr. Hüseyin Koçak katıldı. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, toplantıda üniversitenin çalışmaları ve bu alanda yapılması gerekenler ile ilgili görüşlerini aktardı. Afet risklerinin azaltılması amacıyla afet eğitim ve tatbikatlarının yaygınlaştırılarak devam etmesi, AFAD ile üniversitelerin özellikle afetler konusunda araştırma projelerinin desteklenmesi, üniversitelerin afetlere karşı dirençli hale getirilmesi gibi pek çok konuda görüşler aktarıldı.
AFAD, 39 üniversitenin 42 Afet ve Acil Durum Araştırma, Eğitim ve Uygulama Merkezi ile Ankara Gölbaşı’nda değerlendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıda, 2021 Afet Eğitim Yılı ve gelecekte üniversitelerin ilgili merkezleriyle yapılabilecekler ele alındı. İstişarelerin yapıldığı toplantının açılışında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AFAD Başkanı Vali Yunus Sezer birer konuşma gerçekleştirdi.

Toplantıya ÇOMÜ’yü temsilen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümünden Arş. Gör. Dr. Hüseyin Koçak katıldı. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, toplantıda üniversitenin çalışmaları ve bu alanda yapılması gerekenler ile ilgili görüşlerini aktardı.

Afet risklerinin azaltılması amacıyla afet eğitim ve tatbikatlarının yaygınlaştırılarak devam etmesi, AFAD ile üniversitelerin özellikle afetler konusunda araştırma projelerinin desteklenmesi, üniversitelerin afetlere karşı dirençli hale getirilmesi gibi pek çok konuda görüşler aktarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.