ÇOMÜ Senato Toplantısı Gerçekleşti

Eğitim 27.02.2022 - 13:24, Güncelleme: 27.02.2022 - 13:24 1490+ kez okundu.
 

ÇOMÜ Senato Toplantısı Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senato Toplantısı Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında, üniversitemizin senato üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten “Kurum Kültürü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Ben değil, biz diyebilenin güçlü olduğu ve güçlü kurum kültürünün başarıyı beraberinde getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Pelin Kanten sözlerine söyle devam etti: “Kurumlarda yöneticiler veya liderler vardır. Ancak liderlik ve yöneticilik kavramları birbirlerine eşit kavramlar değildir. Bir kurumda “Lider” insana odaklanarak, yol göstererek, güven odaklı çalışarak, ikna ederek ve biz dili kullanarak çalışırken; “Yönetici” emrederek, sisteme, kontrole odaklanarak çalışır. Güçlü kurum kültürleri için “Liderlik” yapabilmek gerekiyor. Üniversitemizde 4316 çalışan, 46 akademik birim bulunmaktadır. Kalite odaklı ve yenilikçi bir üniversite olma amacıyla hizmet eden bir kamu örgütüyüz.” ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, kurum kültürünün kurumda paylaşılan temel değerler alışkanlıklar, tutum ve davranış kalıpları ve inançlar bütünü olduğunu belirterek; “Kurum kültürü kurumun ruhudur. Öğrenilmiş veya sonradan kazanılan, yazılı olmayan kurumsal davranışa yol gösteren güçlü bir araçtır” diyerek kurum kültürünün bileşenlerini, özelliklerini, rolünü, ve neden güçlü bir kurumsal kültür inşa etmeliyiz, güçlü bir kurum kültürü oluşturmak için ne yapmalıyız konularına değindi.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senato Toplantısı Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat başkanlığında, üniversitemizin senato üyelerinin katılımı ile yapılan toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten “Kurum Kültürü” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Ben değil, biz diyebilenin güçlü olduğu ve güçlü kurum kültürünün başarıyı beraberinde getirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Pelin Kanten sözlerine söyle devam etti:

“Kurumlarda yöneticiler veya liderler vardır. Ancak liderlik ve yöneticilik kavramları birbirlerine eşit kavramlar değildir. Bir kurumda “Lider” insana odaklanarak, yol göstererek, güven odaklı çalışarak, ikna ederek ve biz dili kullanarak çalışırken; “Yönetici” emrederek, sisteme, kontrole odaklanarak çalışır. Güçlü kurum kültürleri için “Liderlik” yapabilmek gerekiyor. Üniversitemizde 4316 çalışan, 46 akademik birim bulunmaktadır. Kalite odaklı ve yenilikçi bir üniversite olma amacıyla hizmet eden bir kamu örgütüyüz.”

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, kurum kültürünün kurumda paylaşılan temel değerler alışkanlıklar, tutum ve davranış kalıpları ve inançlar bütünü olduğunu belirterek; “Kurum kültürü kurumun ruhudur. Öğrenilmiş veya sonradan kazanılan, yazılı olmayan kurumsal davranışa yol gösteren güçlü bir araçtır” diyerek kurum kültürünün bileşenlerini, özelliklerini, rolünü, ve neden güçlü bir kurumsal kültür inşa etmeliyiz, güçlü bir kurum kültürü oluşturmak için ne yapmalıyız konularına değindi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.