Covid artışı öğrenci, veli ve öğretmenleri tedirgin ediyor

Eğitim 03.01.2022 - 20:29, Güncelleme: 03.01.2022 - 20:29 1165+ kez okundu.
 

Covid artışı öğrenci, veli ve öğretmenleri tedirgin ediyor

100 bin nüfusa göre en fazla vakaya sahip olan il konumunda bulunan Çanakkale’de, koronavirüs salgını dolayısıyla sınıflar birer birer kapanmaya devam ediyor. Gelibolu’da Öğretmen Sedef Koç covid dolayısıyla hayatını kaybetti. Birçok pozitif vaka durumunun yaşandığı Çanakkale’de öğrenciler, veliler, öğretmenler tedirgin. Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen Şube Başkanları ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, “Böyle giderse zaten açık sınıf kalmayacak. Sınıflar covid dolayısıyla tamamen kapanacaklar” yorumu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 100 bin nüfusa en çok vaka sayısı düşen il Çanakkale. Çanakkale’deki vaka sayıları azalma eğilimi göstermezken, her geçen gün artmaya devam ediyor. Lokal olarak Çanakkale özelinde herhangi bir önlem alınmazken, sınıflarda hızla kapanmaya başladı. İki öğrencinin pozitif çıktığı sınıflarda eğitime ara verilirken, okullarda ise tedirginlik üst noktaya çıktı. Gelibolu’da bir öğretmen hayatını kaybetti Geçtiğimiz gün Gelibolu’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Teknolojileri Öğretmeni Sedef Koç’da koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetti. Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, Eğitim İş Şube Başkanı Serkan Serbes ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş gazetemize açıklamalarda bulundular. Eğitimciler tedirgin olduklarını belirttiler. “İster istemez sınıfların tamamı covidden dolayı kapanacak” Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Birçok okulda covid vakası üst düzeyde. Hala bahsettiğimiz gibi yardımcı personel eksikliği devam ediyor. Temizlik malzemesi konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Böyle giderse zaten önümüzdeki haftalarda, ister istemez sınıfların tamamı covidden dolayı kapanacak. “Akıl ve bilim kurallarına uymamız gerekiyor” Hiç işi savsaklamadan, ötelemeden, okullardaki tedbirlerin arttırılması gerekir. Yarıyıl tatilinin öne çekilmesi gerekmektedir. Bu covid zinciri kırılmadan önlemlerin bir etkisi olmaz. İnatlaşmanın bir yararı olmaz. Burada akıl ve bilimin kurallarına uymamız gerekiyor. Ben inatlaştım, okulları açık tutacağım kafası sağlıklı bir durum değildir. Okullardan çok fazla vaka geliyor. Biz bunları görüyoruz ve biliyoruz” açıklamasında bulundu. “Sayı azalacağına artıyor” Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, “Her okulda hemen hemen sınıf kapatma durumu var. İki öğrenci pozitif olduğunda sınıfı kapatmak zorundasınız. Artı öğretmen arkadaşlardan pozitif olan var. Şu anda yüzde 100 öğretmen performansı sağlanamıyor. Öğretmenler karantinada. Gelibolu’da bir ölüm olayımız var. Sayı azalacağına artıyor. 40 binlere dayandık. İnatla devam kararı çıkıyor. Bu şekilde devam edileceği görülüyor. Öğrenci, veli, öğretmen tedirgin… Herkeste bir belirsizlik ve karamsarlık var” ifadelerinde bulundu. “Mutlaka uzaktan eğitime geçilmelidir” Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, “Bakanlığın bakış açısı, yeni bakanla birlikte değişti. Her şey değişti. Sistem değişti. Ziya Bakan ile birlikte güzel şeyler oluyordu. Ben daha dün yakın arkadaşımın eşini kaybettim. Sedef Hanımı kaybettik. Çocukların birçoğu aşı olmadılar. Olmak istemeyen insanlar var. Öğrencilerin talepleri var. Herkes uzaktan eğitim istiyor. Mutlaka uzaktan eğitime geçilmelidir” dedi.
100 bin nüfusa göre en fazla vakaya sahip olan il konumunda bulunan Çanakkale’de, koronavirüs salgını dolayısıyla sınıflar birer birer kapanmaya devam ediyor. Gelibolu’da Öğretmen Sedef Koç covid dolayısıyla hayatını kaybetti. Birçok pozitif vaka durumunun yaşandığı Çanakkale’de öğrenciler, veliler, öğretmenler tedirgin. Eğitim İş, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen Şube Başkanları ile gerçekleştirdiğimiz röportajda, “Böyle giderse zaten açık sınıf kalmayacak. Sınıflar covid dolayısıyla tamamen kapanacaklar” yorumu yapıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre 100 bin nüfusa en çok vaka sayısı düşen il Çanakkale. Çanakkale’deki vaka sayıları azalma eğilimi göstermezken, her geçen gün artmaya devam ediyor. Lokal olarak Çanakkale özelinde herhangi bir önlem alınmazken, sınıflarda hızla kapanmaya başladı. İki öğrencinin pozitif çıktığı sınıflarda eğitime ara verilirken, okullarda ise tedirginlik üst noktaya çıktı.

Gelibolu’da bir öğretmen hayatını kaybetti

Geçtiğimiz gün Gelibolu’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilim Teknolojileri Öğretmeni Sedef Koç’da koronavirüs dolayısıyla hayatını kaybetti.

Eğitim Sen Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, Eğitim İş Şube Başkanı Serkan Serbes ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Resul Demirbaş gazetemize açıklamalarda bulundular. Eğitimciler tedirgin olduklarını belirttiler.

“İster istemez sınıfların tamamı covidden dolayı kapanacak”

Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Birçok okulda covid vakası üst düzeyde. Hala bahsettiğimiz gibi yardımcı personel eksikliği devam ediyor. Temizlik malzemesi konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor. Böyle giderse zaten önümüzdeki haftalarda, ister istemez sınıfların tamamı covidden dolayı kapanacak.

“Akıl ve bilim kurallarına uymamız gerekiyor”

Hiç işi savsaklamadan, ötelemeden, okullardaki tedbirlerin arttırılması gerekir. Yarıyıl tatilinin öne çekilmesi gerekmektedir. Bu covid zinciri kırılmadan önlemlerin bir etkisi olmaz. İnatlaşmanın bir yararı olmaz. Burada akıl ve bilimin kurallarına uymamız gerekiyor. Ben inatlaştım, okulları açık tutacağım kafası sağlıklı bir durum değildir. Okullardan çok fazla vaka geliyor. Biz bunları görüyoruz ve biliyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sayı azalacağına artıyor”

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Serkan Serbes, “Her okulda hemen hemen sınıf kapatma durumu var. İki öğrenci pozitif olduğunda sınıfı kapatmak zorundasınız. Artı öğretmen arkadaşlardan pozitif olan var. Şu anda yüzde 100 öğretmen performansı sağlanamıyor. Öğretmenler karantinada. Gelibolu’da bir ölüm olayımız var. Sayı azalacağına artıyor. 40 binlere dayandık. İnatla devam kararı çıkıyor. Bu şekilde devam edileceği görülüyor. Öğrenci, veli, öğretmen tedirgin… Herkeste bir belirsizlik ve karamsarlık var” ifadelerinde bulundu.

“Mutlaka uzaktan eğitime geçilmelidir”

Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, “Bakanlığın bakış açısı, yeni bakanla birlikte değişti. Her şey değişti. Sistem değişti. Ziya Bakan ile birlikte güzel şeyler oluyordu. Ben daha dün yakın arkadaşımın eşini kaybettim. Sedef Hanımı kaybettik. Çocukların birçoğu aşı olmadılar. Olmak istemeyen insanlar var. Öğrencilerin talepleri var. Herkes uzaktan eğitim istiyor. Mutlaka uzaktan eğitime geçilmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.