Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı

Gündem 29.03.2022 - 22:14, Güncelleme: 29.03.2022 - 22:14 1127+ kez okundu.
 

Denetimli Serbestlik Protokolü İmzalandı

Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında denetimli serbestlik yükümlülerinin kamu yararına ücretsiz çalıştırılması ve eğitim iyileştirme çalışmalarında kamu kurumlarının desteğine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Vali İlhami AKTAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan ÇOLAK ve kurum personelleri katıldı. Vali İlhami AKTAŞ, “İmzalanan protokol ile yükümlüleri toplumdan soyutlaştırmadan, toplum içinde kalarak, cezalarını infaz etmek sureti ile topluma daha etkin bir şekilde kazandırılması sağlanacaktır” diye konuştu. Yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından Vali İlhami AKTAŞ ve Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN karşılıklı olarak protokol metnini imzaladılar. İmzalanan kamu yararına ücretsiz çalıştırılma protokolü ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma kararı verilen ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen yükümlülerin Çanakkale Valiliği, İl/İlçe Müdürlükleri ve Kaymakamlıklarda çalıştırılmaları, bu süreçte evrak bürokrasisini azaltarak emek, kaynak ve zaman kaybının önüne geçilmesi, imzalanan eğitim ve iyileştirme çalışmaları protokolü ile de denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan yükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlanması, aileleriyle bağlarını sürdürmelerinin ve güçlendirmelerinin temin edilmesi, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenlerin güçlendirilmesi, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken-verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaya yönelik Eğitim ve İyileştirme Çalışmaları yapmak amacıyla 12 kamu kurumundan 18 seminer ve 4 boş zaman değerlendirme etkinliğinin denetimli serbestlik yükümlülerine verilmesi planlanmaktadır.
Çanakkale Valiliği ile Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı arasında denetimli serbestlik yükümlülerinin kamu yararına ücretsiz çalıştırılması ve eğitim iyileştirme çalışmalarında kamu kurumlarının desteğine ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik toplantı salonunda düzenlenen protokol törenine Vali İlhami AKTAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Denetimli Serbestlik Müdürü Erkan ÇOLAK ve kurum personelleri katıldı.

Vali İlhami AKTAŞ, “İmzalanan protokol ile yükümlüleri toplumdan soyutlaştırmadan, toplum içinde kalarak, cezalarını infaz etmek sureti ile topluma daha etkin bir şekilde kazandırılması sağlanacaktır” diye konuştu.

Yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından Vali İlhami AKTAŞ ve Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN karşılıklı olarak protokol metnini imzaladılar.

İmzalanan kamu yararına ücretsiz çalıştırılma protokolü ile haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılma kararı verilen ve Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yönlendirilen yükümlülerin Çanakkale Valiliği, İl/İlçe Müdürlükleri ve Kaymakamlıklarda çalıştırılmaları, bu süreçte evrak bürokrasisini azaltarak emek, kaynak ve zaman kaybının önüne geçilmesi, imzalanan eğitim ve iyileştirme çalışmaları protokolü ile de denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulan yükümlülerin dış dünyaya uyumlarını sağlanması, aileleriyle bağlarını sürdürmelerinin ve güçlendirmelerinin temin edilmesi, yeniden suç işlemelerini engelleyici etkenlerin güçlendirilmesi, sosyalleşmelerini teşvik etmek, toplumu suça karşı korumak, üretken-verimli, kanunlara nizamlara ve toplumsal kurallara saygılı, sorumluluk taşıyan bir yaşam biçimine uyumunu kolaylaştırmaya yönelik Eğitim ve İyileştirme Çalışmaları yapmak amacıyla 12 kamu kurumundan 18 seminer ve 4 boş zaman değerlendirme etkinliğinin denetimli serbestlik yükümlülerine verilmesi planlanmaktadır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.