Deprem Tatbikatı Yapıldı

Asayiş 04.03.2022 - 19:35, Güncelleme: 04.03.2022 - 19:35 1303+ kez okundu.
 

Deprem Tatbikatı Yapıldı

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatları ve öncülüğünde 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesinde Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına Vali İlhami AKTAŞ’ın yanı sıra Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, AFAD Müdürü İbrahim TARI, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Ergin SEZEN, kurum müdürleri, AFAD Ekipleri, kızılay personeli, Çanakkale Özel İdare ÇÖZAK ekibi, AKUT ekipleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. İlimizim tüm okullarında aynı anda yapılan Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatında Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, alarm çalmasıyla sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldılar. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da öğrenciler okulu tahliye ederek bahçedeki güvenli alana geçtiler. Tatbikatı izleyen ve bir açıklamada bulunan Vali İlhami AKTAŞ, “Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hepimize işler düşüyor. Deprem konusunda hepimizin bilinçli davranması gerekiyor. Kamu kurumlarımız da afet anında koordineli hareket edebilmelidir" dedi Depreme karşı daima hazırlıklı olmanın önemine değinen Vali İlhami AKTAŞ, “Depremi engelleyemeyiz ancak alacağımız tedbirlerle can ve mal kayıplarını azaltabiliriz. Allah, gerçeğini yaşatmasın, tüm afetlerden korusun” dedi. Tatbikat sonrasında öğrenciler bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, derslerin de başarılar diledi. Tatbikata katılan personellere göstermiş oldukları dikkat ve hassasiyetten dolayı teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, çalışmalarında başarılar diledi. Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, tatbikata katılan ekipler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU’nun talimatları ve öncülüğünde 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında ülkemiz genelinde tüm okullarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı”, Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesinde Vali İlhami AKTAŞ’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına Vali İlhami AKTAŞ’ın yanı sıra Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Yb. Ercan ORAN, AFAD Müdürü İbrahim TARI, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat YILMAZ, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan BAŞTÜRK, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver DEMİRCİ, DSİ 252. Şube Müdürü Murat Lütfü GÜLDOĞAN, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir ÇELEN, Çanakkale Kızılay Şube Başkanı Ergin SEZEN, kurum müdürleri, AFAD Ekipleri, kızılay personeli, Çanakkale Özel İdare ÇÖZAK ekibi, AKUT ekipleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İlimizim tüm okullarında aynı anda yapılan Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatında Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, alarm çalmasıyla sınıflardaki sıraların altına girerek deprem pozisyonu aldılar. İkinci alarm sesinin duyulmasıyla da öğrenciler okulu tahliye ederek bahçedeki güvenli alana geçtiler.

Tatbikatı izleyen ve bir açıklamada bulunan Vali İlhami AKTAŞ, “ Deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili hepimize işler düşüyor. Deprem konusunda hepimizin bilinçli davranması gerekiyor. Kamu kurumlarımız da afet anında koordineli hareket edebilmelidir" dedi

Depreme karşı daima hazırlıklı olmanın önemine değinen Vali İlhami AKTAŞ, “Depremi engelleyemeyiz ancak alacağımız tedbirlerle can ve mal kayıplarını azaltabiliriz. Allah, gerçeğini yaşatmasın, tüm afetlerden korusun” dedi.

Tatbikat sonrasında öğrenciler bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami AKTAŞ, derslerin de başarılar diledi.

Tatbikata katılan personellere göstermiş oldukları dikkat ve hassasiyetten dolayı teşekkür eden Vali İlhami AKTAŞ, çalışmalarında başarılar diledi.

Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı sonrasında Vali İlhami AKTAŞ, tatbikata katılan ekipler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.