Didim'de kaçırılan 127 tarihi eser ele geçirildi

15.11.2021 - 16:08, Güncelleme: 15.11.2021 - 16:08 836+ kez okundu.
 

Didim'de kaçırılan 127 tarihi eser ele geçirildi

Didim’de tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şüpheli göz altına alınırken, olayla ilgili olarak 127 adet tarihi eser ele geçirildi. Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri  Balat Mahallesi'ndeki tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili aldığı ihbar üzerine çalışma başlattı. Jandarma ekipleri mahalleye gelen özel bir otomobili takibe aldı.   Araç sürücüsü E.A.’nın Balat mahallesinde V.P’nin evinden ayrıldığını tespit etti. Söz konusu araç Batıköy Mahallesi'nde durduruldu. Araçta yapılan aramada paspas altında 127 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü E.A ve yanında bulunan H.Ö ile V.P Jandarma ekiplerince göz altına alındı.  Gözaltına alınan V.P’nin savcılık kararıyla evinde yapılan aramada ise 2 adet dedektör, 52 adet sikke, 12 adet tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından göz altına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.  

Didim’de tarihi eser kaçakçılığı yapan 3 şüpheli göz altına alınırken, olayla ilgili olarak 127 adet tarihi eser ele geçirildi.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Didim İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri  Balat Mahallesi'ndeki tarihi eser kaçakçılığı ile ilgili aldığı ihbar üzerine çalışma başlattı. Jandarma ekipleri mahalleye gelen özel bir otomobili takibe aldı. 

 Araç sürücüsü E.A.’nın Balat mahallesinde V.P’nin evinden ayrıldığını tespit etti. Söz konusu araç Batıköy Mahallesi'nde durduruldu. Araçta yapılan aramada paspas altında 127 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili olarak araç sürücüsü E.A ve yanında bulunan H.Ö ile V.P Jandarma ekiplerince göz altına alındı. 

Gözaltına alınan V.P’nin savcılık kararıyla evinde yapılan aramada ise 2 adet dedektör, 52 adet sikke, 12 adet tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından göz altına alınan ve adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.