Dünyadaki 8 pembe gölden biri Çanakkale'de

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.11.2020 - 11:48, Güncelleme: 09.11.2020 - 11:48 2250+ kez okundu.
 

Dünyadaki 8 pembe gölden biri Çanakkale'de

Dünyada sadece 8 yerde bulunan pembe göllerden bir tanesine de Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor.

Dünyada sadece 8 yerde bulunan pembe göllerden bir tanesine de Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor. Hava sıcaklığına göre renk değiştiren bu göl, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.   Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde yüksek oranda tuz içermesi nedeniyle bazı zamanlarda pembeye dönen bir gölü var. Kalp şeklini andıran yapısıyla da halk arasında ‘Pembe kalpli göl' olarak da biliniyor. Pembe göl, Antik Yunan kenti olan Alexandria Troas'ın bir parçası konumunda.   Bu göl pembe rengini güneş ışınlarının açısı ve yoğunluğu, gölün tuzluluk oranının yüksekliği ve sıcaklıkla temas ettiğinde pembe bir renk oluşmasını sağlayacak alg ve bakterilerin bulunmasından sağlıyor.   Kuzey Ege'nin turizm cenneti olarak adlandırılan Bozcaada'nın hemen karşısında olan pembe göl, son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Şu sıralar pembe rengini kaybetmeyen göl, Drone Pilotu Murat Öztürk tarafından havadan görüntülendi.
Dünyada sadece 8 yerde bulunan pembe göllerden bir tanesine de Çanakkale’nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor.

Dünyada sadece 8 yerde bulunan pembe göllerden bir tanesine de Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde bulunuyor. Hava sıcaklığına göre renk değiştiren bu göl, yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor.

 

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde yüksek oranda tuz içermesi nedeniyle bazı zamanlarda pembeye dönen bir gölü var. Kalp şeklini andıran yapısıyla da halk arasında ‘Pembe kalpli göl' olarak da biliniyor. Pembe göl, Antik Yunan kenti olan Alexandria Troas'ın bir parçası konumunda.

 

Bu göl pembe rengini güneş ışınlarının açısı ve yoğunluğu, gölün tuzluluk oranının yüksekliği ve sıcaklıkla temas ettiğinde pembe bir renk oluşmasını sağlayacak alg ve bakterilerin bulunmasından sağlıyor.

 

Kuzey Ege'nin turizm cenneti olarak adlandırılan Bozcaada'nın hemen karşısında olan pembe göl, son yıllarda büyük ilgi görmeye başladı. Şu sıralar pembe rengini kaybetmeyen göl, Drone Pilotu Murat Öztürk tarafından havadan görüntülendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.