Geriatri Polikliniği hizmet vermeye başladı

Sağlık 09.12.2021 - 13:26, Güncelleme: 09.12.2021 - 13:26 645+ kez okundu.
 

Geriatri Polikliniği hizmet vermeye başladı

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesine yeni bir yan dal daha eklendi. Özellikle yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları ve bu sorunların tedavileriyle ilgilenen tıp dalı olan Geriatri bölümüne Uz. Dr. Tuba Soysal atanarak hasta kabulüne başladı.

2010 yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Uz. Dr. Tuba Soysal, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dahiliye ihtisasını tamamladıktan sonra, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Geriatri üzerine yan dal uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine atanarak görevine başladı. Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Merkez Ek binasında hizmet veren Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki bireylerin başvuru yapabileceğini belirten Uz. Dr. Tuba Soysal “Dahili hastalığı olanlar,(diabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, guatr, kemik erimesi, ağrı vb)özellikle birden fazla hastalığı olan, çok sayıda ilaç kullanan, ilaçlarının düzenlenmesi gereken, beslenme bozukluğu olan, unutkanlık, uykusuzluk, sık düşme, idrar kaçırma gibi şikâyetleri olan hastalar geriatri bölümüne başvurabilir. Bununla birlikte sadece hastaların değil sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin de geriatri bölümüne başvurması önerilmektedir. Her yıl yapılması gereken tetkikler, taramalar değerlendirilip yapılabilir. Aşılama konusunda bilgilendirilip gerekli olan aşıların tamamlanması için yardımcı olunur. Spesifik hastalığı olanlar ilgili klinik birimlere yönlendirilir. Yaşlılarda sık görülen ancak özel olarak sorgulanmaz ise gözden rahatlıkla kaçabilen depresyon, erken evre demans (bunama), idrar kaçırma (inkontinans), uyku bozuklukları, beslenme bozukluğu, gibi hastalıkların değerlendirmesi de yapılmaktadır. Geriatri bölümünde hastanın geniş kapsamlı öyküsü alındıktan sonra genel kapsamlı bir fizik muayene yapılır. Yaşlının yaşam şartları, kaygı-korku beklentileri, bağımsızlık durumu değerlendirilir” dedi.
Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bünyesine yeni bir yan dal daha eklendi. Özellikle yaşlılık dönemindeki sağlık sorunları ve bu sorunların tedavileriyle ilgilenen tıp dalı olan Geriatri bölümüne Uz. Dr. Tuba Soysal atanarak hasta kabulüne başladı.

2010 yılı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olan Uz. Dr. Tuba Soysal, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Dahiliye ihtisasını tamamladıktan sonra, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Geriatri üzerine yan dal uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine atanarak görevine başladı.

Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Merkez Ek binasında hizmet veren Geriatri bölümüne 65 yaş ve üzerindeki bireylerin başvuru yapabileceğini belirten Uz. Dr. Tuba Soysal “Dahili hastalığı olanlar,(diabet, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği, guatr, kemik erimesi, ağrı vb)özellikle birden fazla hastalığı olan, çok sayıda ilaç kullanan, ilaçlarının düzenlenmesi gereken, beslenme bozukluğu olan, unutkanlık, uykusuzluk, sık düşme, idrar kaçırma gibi şikâyetleri olan hastalar geriatri bölümüne başvurabilir. Bununla birlikte sadece hastaların değil sağlıklı yaşlanmak isteyenlerin de geriatri bölümüne başvurması önerilmektedir. Her yıl yapılması gereken tetkikler, taramalar değerlendirilip yapılabilir.

Aşılama konusunda bilgilendirilip gerekli olan aşıların tamamlanması için yardımcı olunur. Spesifik hastalığı olanlar ilgili klinik birimlere yönlendirilir. Yaşlılarda sık görülen ancak özel olarak sorgulanmaz ise gözden rahatlıkla kaçabilen depresyon, erken evre demans (bunama), idrar kaçırma (inkontinans), uyku bozuklukları, beslenme bozukluğu, gibi hastalıkların değerlendirmesi de yapılmaktadır. Geriatri bölümünde hastanın geniş kapsamlı öyküsü alındıktan sonra genel kapsamlı bir fizik muayene yapılır. Yaşlının yaşam şartları, kaygı-korku beklentileri, bağımsızlık durumu değerlendirilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.