Gökçeada'da servis sorunu

Eğitim 08.02.2022 - 13:56, Güncelleme: 08.02.2022 - 13:56 1301+ kez okundu.
 

Gökçeada'da servis sorunu

Okulların ikinci dönem eğitim öğretime başlaması yine sorunlu oldu. Gökçeada da öğrenim gören öğrenciler, eğitimin başladığı ilk günü servis sorunundan dolayı okullarına ulaşamadılar.

Sezon başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolde servis araçları öğrencileri 7 TL’ye taşıyacağını söyledi ve karşılıklı kabul edilip konu imza altına alındı. İkinci yarının başlamasıyla adada öğrencileri taşıyan araçların yönetmeliğe aykırı olduğu ansızın anlaşıldı. Öğrenci servisi yapan araçlarda trafik kontrolü yapan Jandarma ekiplerinin, araçlara yüksek cezai işlem uyguladığı öğrenildi. Adada 35 yıldır taşımacılık yaptığını belirten A.A. “bizler yıllardır öğrencileri taşımaktayız. Sezonun ilk yarısında yaptığımız sözleşmeye bağlı kalarak öğrencileri okullarına taşıdık. Bu gün sabah jandarma ekipleri araçlarımızın öğrenci taşımaya müsait olmadığını belirtip yüklü cezalar yazdılar. Milli Eğitimden sorunumuzu çözecek hiç bir yetkiliye ulaşamadık. Ulaştıklarımız da bizi ilgilendirmez diyerek bizi öğrencilerimizle baş başa bıraktılar” dedi. Başkan Çetin; “Öğrenciler ortada kaldı” Öte yandan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Bu çağda öğrencilerimiz okullarına ulaşamıyor. Anlaşılır gibi değil. Her ne sebepten olursa olsun, öğrencilerin köylerinden okullarına ulaşamamasının anlaşılır bir yanı yoktur. Bizden istenen bir yardım olursa yerine getirmeye hazırız” dedi.
Okulların ikinci dönem eğitim öğretime başlaması yine sorunlu oldu. Gökçeada da öğrenim gören öğrenciler, eğitimin başladığı ilk günü servis sorunundan dolayı okullarına ulaşamadılar.

Sezon başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokolde servis araçları öğrencileri 7 TL’ye taşıyacağını söyledi ve karşılıklı kabul edilip konu imza altına alındı. İkinci yarının başlamasıyla adada öğrencileri taşıyan araçların yönetmeliğe aykırı olduğu ansızın anlaşıldı. Öğrenci servisi yapan araçlarda trafik kontrolü yapan Jandarma ekiplerinin, araçlara yüksek cezai işlem uyguladığı öğrenildi.

Adada 35 yıldır taşımacılık yaptığını belirten A.A. “bizler yıllardır öğrencileri taşımaktayız. Sezonun ilk yarısında yaptığımız sözleşmeye bağlı kalarak öğrencileri okullarına taşıdık. Bu gün sabah jandarma ekipleri araçlarımızın öğrenci taşımaya müsait olmadığını belirtip yüklü cezalar yazdılar. Milli Eğitimden sorunumuzu çözecek hiç bir yetkiliye ulaşamadık. Ulaştıklarımız da bizi ilgilendirmez diyerek bizi öğrencilerimizle baş başa bıraktılar” dedi.

Başkan Çetin; “Öğrenciler ortada kaldı”

Öte yandan Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, “Bu çağda öğrencilerimiz okullarına ulaşamıyor. Anlaşılır gibi değil. Her ne sebepten olursa olsun, öğrencilerin köylerinden okullarına ulaşamamasının anlaşılır bir yanı yoktur. Bizden istenen bir yardım olursa yerine getirmeye hazırız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.