Gökhan: Temenni ediyorum ki adalet anlamını bulsun

Gündem 21.02.2022 - 13:42, Güncelleme: 21.02.2022 - 13:42 1228+ kez okundu.
 

Gökhan: Temenni ediyorum ki adalet anlamını bulsun

Yoksulluk, dışlanma, cinsiyet eşitliği, işsizlik, insan hakları ve sosyal koruma gibi sorunların üstesinden gelme çabalarını içeren sosyal adaleti teşvik etme ihtiyacını kabul eden uluslararası bir gün olan Dünya Sosyal Adalet Günü nedeniyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü kapsamında, sosyal adalet konusunda farkındalık elde edilmeye çalışıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu konuyla ilgili bir mesaj yayınlayarak hassasiyetini dile getirdi. Gökhan, “Birleşmiş Milletler dünyadaki fakirlik ve işsizlik konularına kamuoyunun daha fazla ilgisini çekebilmek için 2009 yılından itibaren geçerli olmak üzere 20 Şubat’ı ‘Dünya Sosyal Adalet Günü’ ilan etmiştir. Dünya Sosyal Adalet Günü; uluslararası nitelikte olup, gelir ve cinsiyet eşitliği, sosyal ve ekonomik dışlanmaların önüne geçme, işsizlik, eğitim, sağlık gibi temelinde insan haklarını da barındıran pek çok konu başlığını içererek bu konularda sağlanması gereken dayanışmanın anlam ve önemini ortaya koymaktadır” dedi. Başkan Gökhan, mesajının devamında, “Temenni ediyorum ki, çocukların yatağa aç girmediği, kadınların özgürce yaşadığı ve cinayete kurban gitmediği, hayvanların zevk uğruna katledilmediği bir denge kurulsun, dünyamızdaki tüm insanlar ve canlılar için hava ve su kadar elzem bir olgu olan adalet anlamını bulsun. 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü vesilesiyle yoksulluğun ortadan kaldırıldığı, eğitim ve sağlık imkanlarından herkesin eşit yararlanabildiği, cinsiyet, dil, din ırk gözetmeksizin herkesin bireysek hak ve özgürlükler çerçevesince insanca yaşayabildiği bir dünya temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
Yoksulluk, dışlanma, cinsiyet eşitliği, işsizlik, insan hakları ve sosyal koruma gibi sorunların üstesinden gelme çabalarını içeren sosyal adaleti teşvik etme ihtiyacını kabul eden uluslararası bir gün olan Dünya Sosyal Adalet Günü nedeniyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan bir mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ilan edilen 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü kapsamında, sosyal adalet konusunda farkındalık elde edilmeye çalışıyor. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bu konuyla ilgili bir mesaj yayınlayarak hassasiyetini dile getirdi.

Gökhan, “Birleşmiş Milletler dünyadaki fakirlik ve işsizlik konularına kamuoyunun daha fazla ilgisini çekebilmek için 2009 yılından itibaren geçerli olmak üzere 20 Şubat’ı ‘Dünya Sosyal Adalet Günü’ ilan etmiştir. Dünya Sosyal Adalet Günü; uluslararası nitelikte olup, gelir ve cinsiyet eşitliği, sosyal ve ekonomik dışlanmaların önüne geçme, işsizlik, eğitim, sağlık gibi temelinde insan haklarını da barındıran pek çok konu başlığını içererek bu konularda sağlanması gereken dayanışmanın anlam ve önemini ortaya koymaktadır” dedi.

Başkan Gökhan, mesajının devamında, “Temenni ediyorum ki, çocukların yatağa aç girmediği, kadınların özgürce yaşadığı ve cinayete kurban gitmediği, hayvanların zevk uğruna katledilmediği bir denge kurulsun, dünyamızdaki tüm insanlar ve canlılar için hava ve su kadar elzem bir olgu olan adalet anlamını bulsun. 20 Şubat Dünya Sosyal Adalet Günü vesilesiyle yoksulluğun ortadan kaldırıldığı, eğitim ve sağlık imkanlarından herkesin eşit yararlanabildiği, cinsiyet, dil, din ırk gözetmeksizin herkesin bireysek hak ve özgürlükler çerçevesince insanca yaşayabildiği bir dünya temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.