Hakim ve Savcılar'dan Özgürlük Adası'na ziyaret

11.11.2021 - 14:57, Güncelleme: 11.11.2021 - 14:57 771+ kez okundu.
 

Hakim ve Savcılar'dan Özgürlük Adası'na ziyaret

İstanbul Adliyesi'nde staj döneminde olan hakim savcı adayları, 'Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi' kapsamında, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası yargılamaların gerçekleştiği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı gezerek bilgi aldı.İSTANBUL (İGFA) - Adalet Bakanlığınca "usta-çırak ilişkisi" modeliyle geliştirilip yürütülen proje farklı etkinliklerle devam ediyor. Mentor hakim ve savcıların rehberliğinde sürdürülen çalışmalarda adliyelerde görev yapan kıdemli hakim ve Cumhuriyet savcıları, tecrübelerini aktararak hakim ve savcı adaylarının staj eğitimine destek oluyor. Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, hakim ve savcı adayları Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki programa katıldı. Proje Koordinatörü Cumhuriyet Savcısı Bilge Dursun tarafından organize edilen programda adaylar, rehberler eşliğine adadaki müzeleri gezerek Türk siyasal ve hukuk serüvenindeki önemli kırılma noktalarından olan 1960 darbesi ve sonrasındaki yargılamalar hakkında bilgi aldı. 27 MAYIS DARBESİNE GİDEN SÜRECİ VE YARGILAMALARI ANLATAN BELGESELİN GÖSTERİMİ YAPILDI Hakim ve savcı adayları, ilk olarak 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve müzeye dönüştürülen Hasan Polatkan Spor Salonu'nu ziyaret etti. Salonda, 27 Mayıs darbesine giden süreci ve yargılamaları anlatan belgeselin gösterimi yapıldı. Rehber eşliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi'ni de gezen stajyer hakim savcılar, Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan süreçte verilen demokrasi mücadelesini eserler üzerinden inceleme fırsatı buldu. Adnan Menderes Müzesi'ni de ziyaret eden hakim savcı adayları, burada Adnan Menderes'in çocukluk yıllarından itibaren hayatındaki önemli dönüm noktaları, siyasi hayatı ve darbe sonrasındaki yargılanma döneminde tecrit koşulları, kitapları, mektup yazdığı ve tutuklu kaldığı hücrede inceleme yapma fırsatı buldu. Proje Koordinatörü Cumhuriyet Savcısı Bilge Dursun, proje amacının hakim ve savcı adaylarının verimli bir staj süreci geçirmeleri olduğunu söyledi. Staj programı kapsamında düzenlenen Demokrasi ve Özgürlükler Adası gezisinin hukuk bağlamında çok önemli olduğunu, adada demokrasi ve hukuk adına çok elim olaylar yaşandığını anımsatan Dursun, ”Hakim ve savcılar, verdikleri kararlarla insanların hayatlarını birebir etkiliyor. Bu nedenle hakim ve savcı adaylarımızın özellikle bu salonda yargılanma süreçlerini görmelerini istedik ki verecekleri kararların ne kadar önemli olduğunu anlayabilsinler. Proje kapsamında bu tür gezilere devam edeceğiz." dedi.

İstanbul Adliyesi'nde staj döneminde olan hakim savcı adayları, 'Hakim ve Savcı Adaylarının Staj Verimliliğinin ve Etkinliğinin Artırılması Projesi' kapsamında, 27 Mayıs 1960 darbesi sonrası yargılamaların gerçekleştiği Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nı gezerek bilgi aldı.

İSTANBUL (İGFA) - Adalet Bakanlığınca "usta-çırak ilişkisi" modeliyle geliştirilip yürütülen proje farklı etkinliklerle devam ediyor. Mentor hakim ve savcıların rehberliğinde sürdürülen çalışmalarda adliyelerde görev yapan kıdemli hakim ve Cumhuriyet savcıları, tecrübelerini aktararak hakim ve savcı adaylarının staj eğitimine destek oluyor.

Bu kapsamda İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz’ın desteğiyle düzenlenen etkinlikte, hakim ve savcı adayları Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki programa katıldı. Proje Koordinatörü Cumhuriyet Savcısı Bilge Dursun tarafından organize edilen programda adaylar, rehberler eşliğine adadaki müzeleri gezerek Türk siyasal ve hukuk serüvenindeki önemli kırılma noktalarından olan 1960 darbesi ve sonrasındaki yargılamalar hakkında bilgi aldı.

27 MAYIS DARBESİNE GİDEN SÜRECİ VE YARGILAMALARI ANLATAN BELGESELİN GÖSTERİMİ YAPILDI

Hakim ve savcı adayları, ilk olarak 27 Mayıs 1960 darbesinin ardından yargılamaların yapıldığı ve müzeye dönüştürülen Hasan Polatkan Spor Salonu'nu ziyaret etti. Salonda, 27 Mayıs darbesine giden süreci ve yargılamaları anlatan belgeselin gösterimi yapıldı. Rehber eşliğinde Demokrasi ve Özgürlükler Müzesi'ni de gezen stajyer hakim savcılar, Osmanlı ve erken Cumhuriyet döneminden bugüne kadar olan süreçte verilen demokrasi mücadelesini eserler üzerinden inceleme fırsatı buldu. Adnan Menderes Müzesi'ni de ziyaret eden hakim savcı adayları, burada Adnan Menderes'in çocukluk yıllarından itibaren hayatındaki önemli dönüm noktaları, siyasi hayatı ve darbe sonrasındaki yargılanma döneminde tecrit koşulları, kitapları, mektup yazdığı ve tutuklu kaldığı hücrede inceleme yapma fırsatı buldu.

Proje Koordinatörü Cumhuriyet Savcısı Bilge Dursun, proje amacının hakim ve savcı adaylarının verimli bir staj süreci geçirmeleri olduğunu söyledi. Staj programı kapsamında düzenlenen Demokrasi ve Özgürlükler Adası gezisinin hukuk bağlamında çok önemli olduğunu, adada demokrasi ve hukuk adına çok elim olaylar yaşandığını anımsatan Dursun, ”Hakim ve savcılar, verdikleri kararlarla insanların hayatlarını birebir etkiliyor. Bu nedenle hakim ve savcı adaylarımızın özellikle bu salonda yargılanma süreçlerini görmelerini istedik ki verecekleri kararların ne kadar önemli olduğunu anlayabilsinler. Proje kapsamında bu tür gezilere devam edeceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.