İlk uluslararası proje hayata geçiriliyor

Eğitim 19.02.2022 - 11:47, Güncelleme: 19.02.2022 - 11:47 1470+ kez okundu.
 

İlk uluslararası proje hayata geçiriliyor

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kahrıman koordinasyonunda IraSME (International research activities by Small and Medium Entreprises) 28. çağrısına yapılan proje başvurusu kabul edildi.

Türkiye ve Rusya’dan dört ayrı kurumun ortaklığı ile hazırlanan projenin ortakları arasında Türkiye’den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş., Rusya tarafında ise Lumex-Centrum LCC ve Agroplazma LCC firmaları yer alıyor. Projenin Türkiye ayağında; Doç. Dr. Fatih Kahrıman, Elektrik Elektronik Uzmanları Aycan Sütal, Musa Topçakıl, Bektaş Özütürk, Ziraat Mühendisi Asude Kahrıman, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Cumhur Kınacı, Doç. Dr. Volkan Eskizeybek, Dr. Öğretim Üyesi Adem Polat ve 3 bursiyer görev alıyor. Rusya tarafında ise partner olan şirketlerden 9 araştırmacı projede görev alacak. Proje kapsamında tohum sınıflamasına yönelik ileri teknoloji bir cihaz geliştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 381000 Euro olan projenin 28 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu proje aynı zamanda TÜBİTAK 1512 BİGG programı desteği ile kurulmuş olan BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş.’nin de ilk uluslararası projesi olma niteliği taşıyor.
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kahrıman koordinasyonunda IraSME (International research activities by Small and Medium Entreprises) 28. çağrısına yapılan proje başvurusu kabul edildi.

Türkiye ve Rusya’dan dört ayrı kurumun ortaklığı ile hazırlanan projenin ortakları arasında Türkiye’den Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş., Rusya tarafında ise Lumex-Centrum LCC ve Agroplazma LCC firmaları yer alıyor.

Projenin Türkiye ayağında; Doç. Dr. Fatih Kahrıman, Elektrik Elektronik Uzmanları Aycan Sütal, Musa Topçakıl, Bektaş Özütürk, Ziraat Mühendisi Asude Kahrıman, ÇOMÜ Öğretim Üyesi Dr. Ahmet Cumhur Kınacı, Doç. Dr. Volkan Eskizeybek, Dr. Öğretim Üyesi Adem Polat ve 3 bursiyer görev alıyor. Rusya tarafında ise partner olan şirketlerden 9 araştırmacı projede görev alacak.

Proje kapsamında tohum sınıflamasına yönelik ileri teknoloji bir cihaz geliştirilmesi hedefleniyor. Toplam bütçesi 381000 Euro olan projenin 28 ayda tamamlanması planlanıyor. Bu proje aynı zamanda TÜBİTAK 1512 BİGG programı desteği ile kurulmuş olan BAF Elektronik Yazılım Tarım A.Ş.’nin de ilk uluslararası projesi olma niteliği taşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.