Amazon'un kurucusu Bezos, kendi uzay üssünü kuruyor

26.10.2021 - 10:28, Güncelleme: 26.10.2021 - 10:28 752+ kez okundu.
 

Amazon'un kurucusu Bezos, kendi uzay üssünü kuruyor

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, ticari bir uzay istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı.Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, ticari bir uzay istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı. BBC'nin aktardığına göre, şirket tarafından yayınlanan tanıtım materyalinde, istasyonun uzayda "karma kullanımlı bir iş parkı" olacağını ve 10 kişiye kadar ağırlayabileceği bilgisi verildi. Şirket, istasyonu inşa etmek için Sierra Space ve Boeing ile ortak olacak. Blue Origin, 32 bin metrekarelik istasyonun müşterilere "mikro yerçekiminde film yapımı" veya "son teknoloji araştırmalar yürütmek" için ideal bir yer sağlayacağını ve ayrıca bir "uzay oteli" içereceğini kaydetti.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, ticari bir uzay istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı.

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un sahibi olduğu uzay turizmi şirketi Blue Origin, ticari bir uzay istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı.

BBC'nin aktardığına göre, şirket tarafından yayınlanan tanıtım materyalinde, istasyonun uzayda "karma kullanımlı bir iş parkı" olacağını ve 10 kişiye kadar ağırlayabileceği bilgisi verildi. Şirket, istasyonu inşa etmek için Sierra Space ve Boeing ile ortak olacak.

Blue Origin, 32 bin metrekarelik istasyonun müşterilere "mikro yerçekiminde film yapımı" veya "son teknoloji araştırmalar yürütmek" için ideal bir yer sağlayacağını ve ayrıca bir "uzay oteli" içereceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.