Bursa'da Mudanya'nın kronik sorununa 'yerel' öneri

15.11.2021 - 17:04, Güncelleme: 15.11.2021 - 17:04 855+ kez okundu.
 

Bursa'da Mudanya'nın kronik sorununa 'yerel' öneri

Bursa'nın Mudanya ilçesinde artan otopark ihtiyacı ve trafik sorununa çözüm için ay başında yıkımı gerçekleştirilen Hükümet Konağı binası ve etrafındaki park alanı için yerel yönetim öneri sundu. BURSA (İGFA) - Mudanya Belediyesi, söz konusu  alanın “Cumhuriyet Meydanı ve Yeraltı Otoparkı” projesi kapsamında düzenlenmesi amacıyla Milli Emlak Müdürlüğü’nden devrini talep etti. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Maliye Hazinesi'ne ait arsanın belediyeye ait arsalarla takas edilmesi ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazı gönderdiklerini duyurdu. Cumhuriyet Meydanı 2. Etap çalışması kapsamında Hükümet Konağı'nın yerinin meydan olarak ilçeye kazandırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Türkyılmaz, "Ayrıca BUDO iskelesinin varlığı, kamusal hizmet binalarının ve iş merkezlerinin de bölgede olması buranın bir kent meydanı ihtiyacını doğal olarak ortaya koymuştur. Sosyal donatı alanlarının, yürüyüş yollarının, gençlerimiz için kaykay parkurunun bulunacağı meydan ve altında otoparkının olacağı projemizle kentimizin önemli bir sorunu çözüme kavuşacaktır” diye konuştu.  

Bursa'nın Mudanya ilçesinde artan otopark ihtiyacı ve trafik sorununa çözüm için ay başında yıkımı gerçekleştirilen Hükümet Konağı binası ve etrafındaki park alanı için yerel yönetim öneri sundu.

BURSA (İGFA) - Mudanya Belediyesi, söz konusu  alanın “Cumhuriyet Meydanı ve Yeraltı Otoparkı” projesi kapsamında düzenlenmesi amacıyla Milli Emlak Müdürlüğü’nden devrini talep etti.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Maliye Hazinesi'ne ait arsanın belediyeye ait arsalarla takas edilmesi ile ilgili Milli Emlak Müdürlüğü’ne yazı gönderdiklerini duyurdu.

Cumhuriyet Meydanı 2. Etap çalışması kapsamında Hükümet Konağı'nın yerinin meydan olarak ilçeye kazandırılmasının büyük önem arz ettiğini belirten Başkan Türkyılmaz, "Ayrıca BUDO iskelesinin varlığı, kamusal hizmet binalarının ve iş merkezlerinin de bölgede olması buranın bir kent meydanı ihtiyacını doğal olarak ortaya koymuştur. Sosyal donatı alanlarının, yürüyüş yollarının, gençlerimiz için kaykay parkurunun bulunacağı meydan ve altında otoparkının olacağı projemizle kentimizin önemli bir sorunu çözüme kavuşacaktır” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.