Tapu dairesine, gayrimenkul danışmanları alınmıyor

Gündem 24.12.2021 - 19:16, Güncelleme: 24.12.2021 - 19:16 558+ kez okundu.
 

Tapu dairesine, gayrimenkul danışmanları alınmıyor

TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Çanakkale İl Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca ve Yönetim Kurulu üyeleri, göreve başlamalarının ardından kurum ziyaretlerine devam ederek, sektörel problemlerini dile getiriyor. Akkoca, yaptığı açıklamada mesleklerini icra etmelerinin önünde engeller olduğunu söyleyerek, “Gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine müşterileriyle birlikte girememesi mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır” dedi.

Sektörün sorunlarını kurumlara ve yetkililere iletmeye devam eden TÜGEM Çanakkale Yönetim Kurulu İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’i, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’yü ve Çanakkale İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli’yi ziyaret etti. Başkan Akkoca ve yönetim kurulu üyeleri, özellikle tapu dairesinde yaşadıkları sıkıntıları, gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine alınmama sorununu dile getirdi. “Mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır” Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, “Türkiye çapında örgütlenen ve aldığı eğitimler ile girdiği sınavlar sonucunda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alan gayrimenkul danışmanlığını ciddi bir meslek olarak gören ve vatandaşlarımıza en iyi en kaliteli ve en güvenli hizmeti verme çabasında olan gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine müşterileriyle birlikte girememesi mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır. Bu uygulamanın Ticaret Bakanlığından onay almış bizler gibi profesyonel emlak danışmanlarının işini yapmasını engelleyen bu uygulamanın bir an evvel son bulması için yetkililerimizin desteğini istiyoruz” vurgusunda bulundu. “Elimizden geleni yapacağız” Akkoca, “Türkiye’nin hiçbir şehrinde uygulanmayan ve 2008 yılında Tapu Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir genelge dayanağı ile bize dayatılan bu tutumun değişmesi yönetim olarak ilk hedefimiz. Meslektaşlarımızın Çanakkale genelinde yaşadığı en önemli problemin tapu dairesine alınmama problemi olduğunu biliyor ve bu konu ile ilgili elimizden geleni resmi kanallar aracılığıyla yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Avukatların adliyeye, doktorların hastaneye, mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse gayrimenkul danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.
TÜM Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Çanakkale İl Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca ve Yönetim Kurulu üyeleri, göreve başlamalarının ardından kurum ziyaretlerine devam ederek, sektörel problemlerini dile getiriyor. Akkoca, yaptığı açıklamada mesleklerini icra etmelerinin önünde engeller olduğunu söyleyerek, “Gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine müşterileriyle birlikte girememesi mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır” dedi.

Sektörün sorunlarını kurumlara ve yetkililere iletmeye devam eden TÜGEM Çanakkale Yönetim Kurulu İl Genel Meclisi Başkanı Nejat Önder’i, Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü’yü ve Çanakkale İl Ticaret Müdürü Hakan Tuncerli’yi ziyaret etti.

Başkan Akkoca ve yönetim kurulu üyeleri, özellikle tapu dairesinde yaşadıkları sıkıntıları, gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine alınmama sorununu dile getirdi.

“Mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır”
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı Mustafa Alptuğ Akkoca, “Türkiye çapında örgütlenen ve aldığı eğitimler ile girdiği sınavlar sonucunda Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alan gayrimenkul danışmanlığını ciddi bir meslek olarak gören ve vatandaşlarımıza en iyi en kaliteli ve en güvenli hizmeti verme çabasında olan gayrimenkul danışmanlarının tapu dairesine müşterileriyle birlikte girememesi mesleğimizi icra etmemizi engelleyen bir uygulamadır. Bu uygulamanın Ticaret Bakanlığından onay almış bizler gibi profesyonel emlak danışmanlarının işini yapmasını engelleyen bu uygulamanın bir an evvel son bulması için yetkililerimizin desteğini istiyoruz” vurgusunda bulundu.

“Elimizden geleni yapacağız”
Akkoca, “Türkiye’nin hiçbir şehrinde uygulanmayan ve 2008 yılında Tapu Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bir genelge dayanağı ile bize dayatılan bu tutumun değişmesi yönetim olarak ilk hedefimiz. Meslektaşlarımızın Çanakkale genelinde yaşadığı en önemli problemin tapu dairesine alınmama problemi olduğunu biliyor ve bu konu ile ilgili elimizden geleni resmi kanallar aracılığıyla yapacağımızı ifade etmek istiyorum. Avukatların adliyeye, doktorların hastaneye, mali müşavirlerin vergi dairesine alınmaması nasıl mümkün değilse gayrimenkul danışmanlarının da tapu dairesine alınmaması mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.