Sosyal medyada 'romantik oltacılar'a dikkat uyarısı

Yaşam 14.02.2022 - 09:32, Güncelleme: 14.02.2022 - 11:15 1151+ kez okundu.
 

Sosyal medyada 'romantik oltacılar'a dikkat uyarısı

Sosyal medya ve dating uygulamalarında aşkı arayanları hedefleyen romantik dolandırıcılara, geçtiğimiz yıl 280 milyon dolar kaptırıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Romantik dolandırıcılar, kurbanlarını para göndermeye, hassas bilgiler elde etmeye veya yüksek kaliteli ürünler satın almaya ikna etmek için birçok yöntem kullanır.   Bir FBI raporuna göre, kurbanlar geçtiğimiz yıl romantik dolandırıcılara 280 milyon dolardan fazla kaptırdı ve bu yıl mali kayıplar muhtemelen daha da artacak.   “Romantik dolandırıcılık kurbanları, yıkıcı mali kayıpların yanı sıra yüksek düzeyde duygusal problemler de yaşayabilirler.” diyen Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, aşkı internette arayanlara önerilerde bulundu.   Mali durumunuzu ve geçim kaynağınızı korumak için online platformlardan ve dating uygulamalarından tanıştığınız biriyle romantik bir ilişkiye başlamayı düşündüğünüzde tanıştığınız kişi, telefon numaranızı ve e-postanızı hızlı bir şekilde isterse dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Akkoyunlu, "Dolandırıcılar genellikle sizinle neden görüşemediklerini açıklamak için hikayeler uydurur. Genellikle size yurt dışında yaşadıklarını veya iş için seyahat ettiklerini söylerler. Adresinizi öğrenmek için size çiçek veya başka hediyeler göndermek gibi harika romantik jestler yapabilirler. Bunlara dikkat edin" dedi.   Akkoyunlu ayrıca, sürekli olması gerekenden daha yoğun ve sonsuz aşk ilan edebileceklerini de kaydederek, "Dolandırıcılar genellikle kişisel bir kriz yaşarlar ve onlara para veya ürün göndermeniz için size baskı yapmaya başlar. Reddedildiğinde, dolandırıcı fotoğraflarınızı veya konuştuklarınızı ifşa etmekle tehdit etmeye başlayabilir. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda, kişiyi hemen engelleyin ve platforma bildirin. Romantik bir dolandırıcının kurbanı olduğunuzdan şüpheleniyorsanız tüm iletişimi durdurun ancak polise iletebilmek için konuşmaların ve para transferlerinin kayıtlarını tutun" uyarısında bulundu.
Sosyal medya ve dating uygulamalarında aşkı arayanları hedefleyen romantik dolandırıcılara, geçtiğimiz yıl 280 milyon dolar kaptırıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Romantik dolandırıcılar, kurbanlarını para göndermeye, hassas bilgiler elde etmeye veya yüksek kaliteli ürünler satın almaya ikna etmek için birçok yöntem kullanır.

 

Bir FBI raporuna göre, kurbanlar geçtiğimiz yıl romantik dolandırıcılara 280 milyon dolardan fazla kaptırdı ve bu yıl mali kayıplar muhtemelen daha da artacak.

 

Romantik dolandırıcılık " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Romantik dolandırıcılık kurbanları, yıkıcı mali kayıpların yanı sıra yüksek düzeyde duygusal problemler de yaşayabilirler.” diyen Laykon Bilişim Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, aşkı internette arayanlara önerilerde bulundu.

 

Mali durumunuzu ve geçim kaynağınızı korumak için online platformlardan ve dating uygulamalarından tanıştığınız biriyle romantik bir ilişkiye başlamayı düşündüğünüzde tanıştığınız kişi, telefon numaranızı ve e-postanızı hızlı bir şekilde isterse dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Akkoyunlu, "Dolandırıcılar genellikle sizinle neden görüşemediklerini açıklamak için hikayeler uydurur. Genellikle size yurt dışında yaşadıklarını veya iş için seyahat ettiklerini söylerler. Adresinizi öğrenmek için size çiçek veya başka hediyeler göndermek gibi harika romantik jestler yapabilirler. Bunlara dikkat edin" dedi.

 

Akkoyunlu ayrıca, sürekli olması gerekenden daha yoğun ve sonsuz aşk ilan edebileceklerini de kaydederek, "Dolandırıcılar genellikle kişisel bir kriz yaşarlar ve onlara para veya ürün göndermeniz için size baskı yapmaya başlar. Reddedildiğinde, dolandırıcı fotoğraflarınızı veya konuştuklarınızı ifşa etmekle tehdit etmeye başlayabilir. Olumsuz bir durumla karşılaştığınızda, kişiyi hemen engelleyin ve platforma bildirin. Romantik bir dolandırıcının kurbanı olduğunuzdan şüpheleniyorsanız tüm iletişimi durdurun ancak polise iletebilmek için konuşmaların ve para transferlerinin kayıtlarını tutun" uyarısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.