Ulusal pamuk zirvesi düzenlendi

Ekonomi 19.02.2022 - 16:24, Güncelleme: 19.02.2022 - 16:24 1609+ kez okundu.
 

Ulusal pamuk zirvesi düzenlendi

Türkiye pamuk sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ulusal Pamuk Konseyi ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle 6. Ulusal Pamuk Zirvesi geçtiğimiz günlerde Hatay’da düzenlendi.

Zirve, T.C Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, TOB Bitkisel Üretim Genel Müdürü Prof.Dr. Mehmet Hasdemir, Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Başak Egesel, ziraat odaları başkanları, pamuk üreticileri, tüccarlar, STK başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zirveye Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Çetin ve Ruhi Badem katıldı. Zirveye, Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyeleri Ruhi Badem ve Birol Çetin şunları kaydetti; “Ulusal Pamuk Konseyi, Pamuk üreticilerinden tüketicilere uzanan zincirde yer alan tüm kesimlerin ulusal ve uluslararası boyutta temsil edildiği, ilgili kesimlerin menfaatlerini ulusal ve uluslararası düzeyde koruyarak geliştiren; pamuk ve pamuğa dayalı sanayi ulusal politikalarının belirlenip uygulanmasında etkin rol oynayan saygın bir sivil toplum örgütüdür. Biz de Çanakkale Ticaret Borsası olarak uzun yıllardır Konseyin üyesi olarak yer almaktayız. Bugün de Ulusal Pamuk Konseyimizin geleneksel Ulusal Pamuk Zirvelerinden altıncısı Bakan Yardımcımız Sn. Ayşe Ayşin Işıkgece teşrifleri ile sektörün üretici, tüccar, sanayici, araştırma ve meslek kuruluşları temsilcilerinin ve ilgili bakanlık yöneticileri ve uzmanlarının katılımı ile Antakya’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yoğun geçen zirvede Tarım ve Orman Bakanlığı Pamuk Politikaları, Pamuk Üretiminde Sürdürülebilirlik ve Tekstilde Pamuk ve Sürdürülebilirlik oturumları gerçekleştirildi. Ayrıca zirve kapsamında sektördeki gelişmeler değerlendirilerek, sorunlar tartışıldı, çözüm önerileri geliştirildi. Zirvede emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
Türkiye pamuk sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Ulusal Pamuk Konseyi ve Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğiyle 6. Ulusal Pamuk Zirvesi geçtiğimiz günlerde Hatay’da düzenlendi.

Zirve, T.C Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay Vali Yardımcısı Aydın Tetikoğlu, TOB Bitkisel Üretim Genel Müdürü Prof.Dr. Mehmet Hasdemir, Ulusal Pamuk Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Bertan Balçık, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Başak Egesel, ziraat odaları başkanları, pamuk üreticileri, tüccarlar, STK başkanları ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Zirveye Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Birol Çetin ve Ruhi Badem katıldı.

Zirveye, Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen katılım sağlayan Yönetim Kurulu üyeleri Ruhi Badem ve Birol Çetin şunları kaydetti;

“Ulusal Pamuk Konseyi, Pamuk üreticilerinden tüketicilere uzanan zincirde yer alan tüm kesimlerin ulusal ve uluslararası boyutta temsil edildiği, ilgili kesimlerin menfaatlerini ulusal ve uluslararası düzeyde koruyarak geliştiren; pamuk ve pamuğa dayalı sanayi ulusal politikalarının belirlenip uygulanmasında etkin rol oynayan saygın bir sivil toplum örgütüdür.

Biz de Çanakkale Ticaret Borsası olarak uzun yıllardır Konseyin üyesi olarak yer almaktayız.

Bugün de Ulusal Pamuk Konseyimizin geleneksel Ulusal Pamuk Zirvelerinden altıncısı Bakan Yardımcımız Sn. Ayşe Ayşin Işıkgece teşrifleri ile sektörün üretici, tüccar, sanayici, araştırma ve meslek kuruluşları temsilcilerinin ve ilgili bakanlık yöneticileri ve uzmanlarının katılımı ile Antakya’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Yoğun geçen zirvede Tarım ve Orman Bakanlığı Pamuk Politikaları, Pamuk Üretiminde Sürdürülebilirlik ve Tekstilde Pamuk ve Sürdürülebilirlik oturumları gerçekleştirildi.

Ayrıca zirve kapsamında sektördeki gelişmeler değerlendirilerek, sorunlar tartışıldı, çözüm önerileri geliştirildi. Zirvede emeği geçen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.