Çetin: Spora siyaset karıştırmamalı

Spor 22.02.2022 - 17:42, Güncelleme: 22.02.2022 - 17:42 1633+ kez okundu.
 

Çetin: Spora siyaset karıştırmamalı

Çanakkale halkının kaynakları ile kurulan ve yaşatılan Çanakkale Belediyespor, seçimli genel kurulu Salı günü gerçekleşemedi. 100 üyenin bulunduğu kulübün genel kurulunda çoğunluk sağlanamadı. 10 kişinin zor toplandığı kurul bir hafta sonra 1 Mart Salı gününe ertelenirken, Kulüp Başkanı Levent Çetin sitem dolu cümleler kullanırken, “Spora siyaset karıştırmamalı” diyerek mesajını net verdi.

Bilindiği gibi Levent Çetin, kulüp başkanlığını yaklaşık 19 yıl yapan İsmet Güneşhan’ın başkanlığı bırakmasının ardından bu göreve geldi. Çanakkale Belediyespor Kulübü, Salı günü seçimli genel kurula gidecekti. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde 100 üyenin bulunduğu kulüpte, genel kurul için Belediyespor tesislerine gelen kişi sayısı 10’u geçmedi. Kulüp Başkanı Levent Çetin’de saat 12.15 sularında kulüp tesislerine geldi. “Sadece genel kuruldan genel kurula gelip, toplantı yeter sayısını sağlayıp, gidiyorlar” Tesislerde bulunan salonda gerçekleşen toplantıda Kulüp Başkanı Levent Çetin sitem dolu bir açıklamada bulundu. Başkan Çetin, yapmış olduğu konuşmasında, “Bu işe zaman ayıran bir grup insanın üstlendiği görevler haline geliyor. Diğer üyeler genellikle sadece genel kuruldan genel kurula gelip, toplantı yeter sayısını sağlayıp, gidiyorlar. Bu tercih edilen bir şey değil. Normalde dernekler, vakıflar, gönüllü kuruluşlar, insanların zamanlarından gönüllü olarak ayırdıkları sürelerde bir şeyin ucundan tuttukları gönüllü işler. Spora siyaset karıştırılmamalıdır. “Burada bir ticari faaliyet yok. Kar amacı güdülen bir faaliyet yok” Sonuçta burası Çanakkale Belediyespor Derneği… Burada bir ticari faaliyet yok. Kar amacı güdülen bir faaliyet yok. Buranın çalışanları var. Onlar için bu tabi ki bir iş. Burada bir de gönüllü olarak katkı verenler var. Dernek üyeleri de gönüllü katkı verenlerdir. Katkı verenlerin sayısını ne kadar arttırabilirsek, faaliyetleri de o kadar yayabiliriz. Kimseyi zorlayıp, buraya gelin denmiyor. Sadece katkı isteniyor. “Derneğe üye olduğunu bilmeyenlerde vardır” Derneğimizin faal 100 civarında üyesi var. 102 üyesi var. Ama 102 dernek üyesinden, derneğe üye olduğunu bilmeyenlerde vardır. Belediyespor ne yapar? Burada ne gibi faaliyetler yürütülüyordur? Benim ne gibi katkım olur demeyenlerde vardır. Zorla kimseye bu dedirtilmez. “Yeterli sayımız yok” 102 tane üyenin, beklenen şudur ki en azından genel kurullara, toplantılara katılsınlar. Ne olduğundan haberleri olsun. Buranın yönetiminin seçiminde bir katkıları olsun. Ama gördüğünüz gibi şu anda bunun için yeterli sayımız yok. Dernekler yasası gereği böyle durumlarda, ikinci toplantı aynı gün aynı saatte yeter sayısı aranmadan yapılıyor. Bugün itibariyle bizim de yapacağımız maalesef böyle oluyor. “Bütçenin yüzde 50’den fazlası voleybol için kullanılıyor” Yaklaşık yüzde 50 den fazlası voleybol kullanıyor bütçenin. Voleybol ligler bazında en üst düzeyde temsil edilmektedir. İşin zor kısmı mücadele etmektir. Bu mücadelenin sürdürülmesi gerekir ve buralarda isim yapıp tutunmak çok zordur.  Çanakkale bunu başardı ve voleybol altyapısı oluştu. Altyapısından yavaş yavaş oyuncu yetişmeye başladı. Kalan tutarlar diğer sporlar ve tesisin işletmesi kullanıyor. Bunu da bir şekilde gerçekçi olmak lazım bu kulübün büyük gelirleri yok” açıklamasında bulundu. Kulübün genel kurulu, 1 hafta sonra 1 Mart Salı gününe ertelendi.
Çanakkale halkının kaynakları ile kurulan ve yaşatılan Çanakkale Belediyespor, seçimli genel kurulu Salı günü gerçekleşemedi. 100 üyenin bulunduğu kulübün genel kurulunda çoğunluk sağlanamadı. 10 kişinin zor toplandığı kurul bir hafta sonra 1 Mart Salı gününe ertelenirken, Kulüp Başkanı Levent Çetin sitem dolu cümleler kullanırken, “Spora siyaset karıştırmamalı” diyerek mesajını net verdi.

Bilindiği gibi Levent Çetin, kulüp başkanlığını yaklaşık 19 yıl yapan İsmet Güneşhan’ın başkanlığı bırakmasının ardından bu göreve geldi. Çanakkale Belediye spor Kulübü, Salı günü seçimli genel kurula gidecekti. Saatler 12.00’yi gösterdiğinde 100 üyenin bulunduğu kulüpte, genel kurul için Belediye spor tesislerine gelen kişi sayısı 10’u geçmedi. Kulüp Başkanı Levent Çetin’de saat 12.15 sularında kulüp tesislerine geldi.

“Sadece genel kuruldan genel kurula gelip, toplantı yeter sayısını sağlayıp, gidiyorlar”

Tesislerde bulunan salonda gerçekleşen toplantıda Kulüp Başkanı Levent Çetin sitem dolu bir açıklamada bulundu. Başkan Çetin, yapmış olduğu konuşmasında, “Bu işe zaman ayıran bir grup insanın üstlendiği görevler haline geliyor. Diğer üyeler genellikle sadece genel kuruldan genel kurula gelip, toplantı yeter sayısını sağlayıp, gidiyorlar. Bu tercih edilen bir şey değil. Normalde dernekler, vakıflar, gönüllü kuruluşlar, insanların zamanlarından gönüllü olarak ayırdıkları sürelerde bir şeyin ucundan tuttukları gönüllü işler. Spora siyaset karıştırılmamalıdır.

“Burada bir ticari faaliyet yok. Kar amacı güdülen bir faaliyet yok”

Sonuçta burası Çanakkale Belediye spor Derneği… Burada bir ticari faaliyet yok. Kar amacı güdülen bir faaliyet yok. Buranın çalışanları var. Onlar için bu tabi ki bir iş. Burada bir de gönüllü olarak katkı verenler var. Dernek üyeleri de gönüllü katkı verenlerdir. Katkı verenlerin sayısını ne kadar arttırabilirsek, faaliyetleri de o kadar yayabiliriz. Kimseyi zorlayıp, buraya gelin denmiyor. Sadece katkı isteniyor.

“Derneğe üye olduğunu bilmeyenlerde vardır”

Derneğimizin faal 100 civarında üyesi var. 102 üyesi var. Ama 102 dernek üyesinden, derneğe üye olduğunu bilmeyenlerde vardır. Belediye spor ne yapar? Burada ne gibi faaliyetler yürütülüyordur? Benim ne gibi katkım olur demeyenlerde vardır. Zorla kimseye bu dedirtilmez.

“Yeterli sayımız yok”

102 tane üyenin, beklenen şudur ki en azından genel kurullara, toplantılara katılsınlar. Ne olduğundan haberleri olsun. Buranın yönetiminin seçiminde bir katkıları olsun. Ama gördüğünüz gibi şu anda bunun için yeterli sayımız yok. Dernekler yasası gereği böyle durumlarda, ikinci toplantı aynı gün aynı saatte yeter sayısı aranmadan yapılıyor. Bugün itibariyle bizim de yapacağımız maalesef böyle oluyor.

“Bütçenin yüzde 50’den fazlası voleybol için kullanılıyor”

Yaklaşık yüzde 50 den fazlası voleybol kullanıyor bütçenin. Voleybol ligler bazında en üst düzeyde temsil edilmektedir. İşin zor kısmı mücadele etmektir. Bu mücadelenin sürdürülmesi gerekir ve buralarda isim yapıp tutunmak çok zordur.  Çanakkale bunu başardı ve voleybol altyapısı oluştu. Altyapısından yavaş yavaş oyuncu yetişmeye başladı. Kalan tutarlar diğer sporlar ve tesisin işletmesi kullanıyor. Bunu da bir şekilde gerçekçi olmak lazım bu kulübün büyük gelirleri yok” açıklamasında bulundu.

Kulübün genel kurulu, 1 hafta sonra 1 Mart Salı gününe ertelendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.