DİSK: Bir adım geri çekilmeyeceğiz

Ekonomi 25.02.2022 - 14:09, Güncelleme: 25.02.2022 - 14:09 1234+ kez okundu.
 

DİSK: Bir adım geri çekilmeyeceğiz

DİSK Emekli Sen tarafından, kuruluşun 3.yıldönümü dolayısıyla, basın açıklamasında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, “25 Şubat 2022 tarihi sendikamızın resmi kuruluşunun 3. yıldönümü. Evet; resmi kuruluş yıldönümü zira 1995 yılından bu yana, çeyrek aşırı aşkın süredir mücadelemizi sürdürüyor, büyütüyoruz. Ne var ki bütün bu yıllar boyunca emeklilerin sorunlarını haykırır, emeklilerin daha iyi yaşam koşulları için mücadele ederken diğer yandan emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair de mücadele halindeydik. Ülkemizin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış, temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika kurma hakkımız defalarca kez engellendi; sayısız kez sendikamız kapatıldı. Bugüne kadar Emekli-Sen olarak emeklilerin ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır. Aynı şekilde bizlerin taleplerinin haklılığını ve mücadelemizdeki kararlılığımızı gören iktidar sahipleri de bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sisteminde, sendikamızı türlü oyunlarla kapatmaya, örgütlü mücadelemizi engellemeye, emeklilerin taleplerini haykıran DİSK Emekliler Sendikası’nın sesini bastırmaya çalışmıştır. Ancak geldiğimiz noktada emekliler iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır! Bizlerse ellerimizde meşalelerle aydınlık yarınlara yürüdüğümüz yollara güneşin sofrasını kuracağız! O sofraya gençlerle, işçilerle, emekçilerle, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte oturacağız! Biliyoruz ki bizim tarihimiz ne üç yıl önce Ankara Valiliği’ne verdiğimiz kuruluş dilekçemize ne de 1995 yılına dayanıyor. Bizim tarihimiz yüzyıllardır süren haksızlığa karşı direnenlerin tarihi; bizim tarihimiz asırlardır devam eden emek ve hak mücadelesi tarihidir! Emeğimizin ve alın terimizin hakkını alana dek bir adım geri çekilmeyeceğiz! Ülkemizden, emeğimizden, torunlarımızın geleceklerinden asla vazgeçmeyeceğiz!” ifadeleri yer aldı.
DİSK Emekli Sen tarafından, kuruluşun 3.yıldönümü dolayısıyla, basın açıklamasında bulunuldu.

Yapılan açıklamada, “25 Şubat 2022 tarihi sendikamızın resmi kuruluşunun 3. yıldönümü. Evet; resmi kuruluş yıldönümü zira 1995 yılından bu yana, çeyrek aşırı aşkın süredir mücadelemizi sürdürüyor, büyütüyoruz. Ne var ki bütün bu yıllar boyunca emeklilerin sorunlarını haykırır, emeklilerin daha iyi yaşam koşulları için mücadele ederken diğer yandan emeklilerin sendikal hakları olduğuna ve sendikal özgürlüklerinin tanınması gerektiğine dair de mücadele halindeydik. Ülkemizin de taraf olduğu uluslararası anlaşmalarla güvence altına alınmış, temel bir insan hakkı olan örgütlenme ve sendika kurma hakkımız defalarca kez engellendi; sayısız kez sendikamız kapatıldı.

Bugüne kadar Emekli-Sen olarak emeklilerin ücret ve hakça yaşam taleplerinin haklı olduğunu bilmek bizi her zaman daha güçlü ve daha kararlı yapmıştır. Aynı şekilde bizlerin taleplerinin haklılığını ve mücadelemizdeki kararlılığımızı gören iktidar sahipleri de bağımsızlığını çoktan yitirmiş bir yargı sisteminde, sendikamızı türlü oyunlarla kapatmaya, örgütlü mücadelemizi engellemeye, emeklilerin taleplerini haykıran DİSK Emekliler Sendikası’nın sesini bastırmaya çalışmıştır. Ancak geldiğimiz noktada emekliler iktidarın çizmiş olduğu kalıplara sığmamaktadır!

Bizlerse ellerimizde meşalelerle aydınlık yarınlara yürüdüğümüz yollara güneşin sofrasını kuracağız! O sofraya gençlerle, işçilerle, emekçilerle, çocuklarımız ve torunlarımızla birlikte oturacağız!

Biliyoruz ki bizim tarihimiz ne üç yıl önce Ankara Valiliği’ne verdiğimiz kuruluş dilekçemize ne de 1995 yılına dayanıyor. Bizim tarihimiz yüzyıllardır süren haksızlığa karşı direnenlerin tarihi; bizim tarihimiz asırlardır devam eden emek ve hak mücadelesi tarihidir!

Emeğimizin ve alın terimizin hakkını alana dek bir adım geri çekilmeyeceğiz!

Ülkemizden, emeğimizden, torunlarımızın geleceklerinden asla vazgeçmeyeceğiz!” ifadeleri yer aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.