Bakan Akar: "Temennimiz barışçıl çözümdür"

01.03.2022 - 13:12, Güncelleme: 01.03.2022 - 13:12 989+ kez okundu.
 

Bakan Akar: "Temennimiz barışçıl çözümdür"

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanımız Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.ANKARA (İGFA) - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ilişkin değerlendirmesi sorulan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu iki ülkenin de Türkiye ile denizden komşu olduğuna dikkati çekti. Arzu edilmeyen olayların yaşandığını ifade eden Bakan Akar, gelişmeleri üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini söyledi. "Yaşanan ölümler bizleri üzüyor" diyen Bakan Akar, "Ukrayna ve Rusya ile bizim son derece olumlu ilişkilerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ilişkilerimizin çerçevesini net şekilde çizdi, bunları tanımladı. Gelinen noktada gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dış politikasını ilkelerle yürütmeye devam ediyor. Tüm tarihimiz boyunca olduğu gibi bugün de komşularımız başta olmak üzere tüm ülkelerin egemenlik haklarına, sınırlarına, toprak bütünlüğüne saygılıyız, saygılı olmaya devam ediyoruz. Bu ilkeden hareketle Ukrayna için de aynısını söylüyoruz. Temennimiz, bir an önce barışçıl, diplomatik yollarla birtakım çözümlerin bulunmasıdır" diye konuştu. Türkiye'nin bu yöndeki çalışmalarına vurgu yapan Bakan Akar, bir taraftan insani yardım, diğer yandan da diplomatik, siyasi, uluslararası anlamda barışçıl yol ve yöntemleri destekleyici her türlü katkıyı sağladıklarını kaydetti. "Herhangi bir şekilde Montrö'nün aşındırılması, statükonun bozulması kimseye yarar sağlamaz" diyen Bakan Akar, "Montrö'nün korunmasında fayda görüyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün tarafların Montrö ve Montrö'nün getirdiği kurallara uymasının yararlı olduğunu değerlendiriyoruz. Dileğimiz bir an önce barışçıl yöntemler ve diplomatik yollarla bu sorunların çözülmesi ve bölgede sulhun, sükûnun yeniden hâkim olmasıdır. Bunun için çalışıyoruz" dedi. Bakan Akar, "Karadeniz'in bir rekabet alanına dönüşmemesi için gayret gösteriyoruz." dedi. “UKRAYNA’DAKİ OLAYLARI DAHİ TÜRKİYE’YE KARŞI BİR SALDIRI UNSURU OLARAK KULLANIYORLAR” Öte yandan bir başka soru üzerine TSK'nın Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki faaliyetlerini başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, "Biz daima iyi niyetli, görüşmeden, diyalogdan, barışçıl yol ve yöntemlerden yana olmamıza rağmen özellikle komşumuz Yunanistan ve özellikle bazı siyasileri bilinçli ve saldırgan bir şekilde olayları ve gerçekleri çarpıtmak suretiyle gerginliği tırmandırıcı eylem ve söylemlerle Türkiye karşıtı söylemlerini sürdürüyor." diye konuştu.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanımız Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ANKARA (İGFA) - Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısına ilişkin değerlendirmesi sorulan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu iki ülkenin de Türkiye ile denizden komşu olduğuna dikkati çekti.

Arzu edilmeyen olayların yaşandığını ifade eden Bakan Akar, gelişmeleri üzüntü ve endişeyle takip ettiklerini söyledi. "Yaşanan ölümler bizleri üzüyor" diyen Bakan Akar, "Ukrayna ve Rusya ile bizim son derece olumlu ilişkilerimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız ilişkilerimizin çerçevesini net şekilde çizdi, bunları tanımladı. Gelinen noktada gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Mazisi şan ve şerefle dolu Türkiye Cumhuriyeti Devleti dış politikasını ilkelerle yürütmeye devam ediyor. Tüm tarihimiz boyunca olduğu gibi bugün de komşularımız başta olmak üzere tüm ülkelerin egemenlik haklarına, sınırlarına, toprak bütünlüğüne saygılıyız, saygılı olmaya devam ediyoruz. Bu ilkeden hareketle Ukrayna için de aynısını söylüyoruz. Temennimiz, bir an önce barışçıl, diplomatik yollarla birtakım çözümlerin bulunmasıdır" diye konuştu.

Türkiye'nin bu yöndeki çalışmalarına vurgu yapan Bakan Akar, bir taraftan insani yardım, diğer yandan da diplomatik, siyasi, uluslararası anlamda barışçıl yol ve yöntemleri destekleyici her türlü katkıyı sağladıklarını kaydetti. "Herhangi bir şekilde Montrö'nün aşındırılması, statükonun bozulması kimseye yarar sağlamaz" diyen Bakan Akar, "Montrö'nün korunmasında fayda görüyoruz. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütün tarafların Montrö ve Montrö'nün getirdiği kurallara uymasının yararlı olduğunu değerlendiriyoruz. Dileğimiz bir an önce barışçıl yöntemler ve diplomatik yollarla bu sorunların çözülmesi ve bölgede sulhun, sükûnun yeniden hâkim olmasıdır. Bunun için çalışıyoruz" dedi.

Bakan Akar, "Karadeniz'in bir rekabet alanına dönüşmemesi için gayret gösteriyoruz." dedi.

“UKRAYNA’DAKİ OLAYLARI DAHİ TÜRKİYE’YE KARŞI BİR SALDIRI UNSURU OLARAK KULLANIYORLAR”

Öte yandan bir başka soru üzerine TSK'nın Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki faaliyetlerini başarıyla yerine getirmeye devam ettiğini dile getiren Bakan Akar, "Biz daima iyi niyetli, görüşmeden, diyalogdan, barışçıl yol ve yöntemlerden yana olmamıza rağmen özellikle komşumuz Yunanistan ve özellikle bazı siyasileri bilinçli ve saldırgan bir şekilde olayları ve gerçekleri çarpıtmak suretiyle gerginliği tırmandırıcı eylem ve söylemlerle Türkiye karşıtı söylemlerini sürdürüyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.