Gürses: Türk çiftçisini korumadı, kollamadı

Siyaset 07.03.2022 - 13:24, Güncelleme: 07.03.2022 - 13:24 1338+ kez okundu.
 

Gürses: Türk çiftçisini korumadı, kollamadı

CHP’li İl Genel Meclisi Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi İsmail Gürses, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz gece verdiği istifası ile ilgili değerlendirme yaparak, “Türk çiftçisini korumadı, kollamadı. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin istifasını ‘geç kalınmış bir istifa’ olarak değerlendiren CHP’li İl Genel Meclisi Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi İsmail Gürses, acilen üreticiler için desteklerinin yapılması gerektiğini vurguladı. Buğday açığı ikiye katlanacak Gürses, yaptığı açıklamada, “İstifa eden Tarım Bakanı’na hakkımı helal etmiyorum. Türk çiftçisini korumadı, kollamadı. Yurtdışındaki çiftçileri kolladı. Geçen yıl buğdayı ilk önce 2 buçuk lira olarak açıkladılar, sonra 2 liraya mahkum ettiler ama Ukrayna’dan 6 lira gibi fiyatlara buğday ithal ettiler. İthalin çözüm olmadığı şu an ki yaşadığımız ortamda görünüyor. Türkiye’de birçok arazi boş kaldı. Eğer ülkenin çiftçisine gereken önemi verselerdi bu araziler boş kalmazdı. Geçen yılki 9 milyon ton açığımız var buğdayda bu yıl ikiye katlanacak. Üretici gübresini atamayacak. Bu yüzden hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuştu. “Destekler çok gerilerde kaldı” Gürses, Pakdemirli’nin yerine atanan Vahit Kirişçi’den beklentilerini de sıralayarak, “İnşallah yeni gelen bakan kepek değil buğday eker ve gübre, mazot desteklerini günceller. Bu destekler çok gerilerde kaldı, çok komik rakamlar. Gerçek şekilde bu tarım desteklenir ve hak ettiği değerli bulur. Şu anda bütün tarım kesiminde sıkıntılar var. Buğday üreticisi de süt üreticisi de sıkıntıda. İnşallah gerçek değeri görür üreticiler” ifadelerini kullandı.
CHP’li İl Genel Meclisi Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi İsmail Gürses, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz gece verdiği istifası ile ilgili değerlendirme yaparak, “Türk çiftçisini korumadı, kollamadı. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin istifasını ‘geç kalınmış bir istifa’ olarak değerlendiren CHP’li İl Genel Meclisi Tarım ve Orman Komisyonu Üyesi İsmail Gürses, acilen üreticiler için desteklerinin yapılması gerektiğini vurguladı.

Buğday açığı ikiye katlanacak

Gürses, yaptığı açıklamada, “İstifa eden Tarım Bakanı’na hakkımı helal etmiyorum. Türk çiftçisini korumadı, kollamadı. Yurtdışındaki çiftçileri kolladı. Geçen yıl buğdayı ilk önce 2 buçuk lira olarak açıkladılar, sonra 2 liraya mahkum ettiler ama Ukrayna’dan 6 lira gibi fiyatlara buğday ithal ettiler. İthalin çözüm olmadığı şu an ki yaşadığımız ortamda görünüyor. Türkiye’de birçok arazi boş kaldı. Eğer ülkenin çiftçisine gereken önemi verselerdi bu araziler boş kalmazdı. Geçen yılki 9 milyon ton açığımız var buğdayda bu yıl ikiye katlanacak. Üretici gübresini atamayacak. Bu yüzden hakkımı helal etmiyorum” şeklinde konuştu.

“Destekler çok gerilerde kaldı”

Gürses, Pakdemirli’nin yerine atanan Vahit Kirişçi’den beklentilerini de sıralayarak, “İnşallah yeni gelen bakan kepek değil buğday eker ve gübre, mazot desteklerini günceller. Bu destekler çok gerilerde kaldı, çok komik rakamlar. Gerçek şekilde bu tarım desteklenir ve hak ettiği değerli bulur. Şu anda bütün tarım kesiminde sıkıntılar var. Buğday üreticisi de süt üreticisi de sıkıntıda. İnşallah gerçek değeri görür üreticiler” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.