Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2023 - 00:41, Güncelleme: 19.01.2023 - 23:50 744+ kez okundu.
 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Houston kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı için geldiği ABD’de temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, başkent Washington DC’nin ardından Texas eyaletinden yer alan Houston kentine geldi. Temasları kapsamında World Affairs Council’de kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak eden Bakan Çavuşoğlu daha sonra Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok ülkenin FETÖ’nün okullarını kapattığını ve mensuplarını Türkiye’ye iade ettiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Burada yurt dışında sadece farklı ülkelerin lobileriyle mücadele etmiyoruz, aynı zamanda terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bir taraftan PKK’nın faaliyetleri, PKK/YPG/PYD hepsi aynı örgüt. Diğer taraftan FETÖ’nün bu ülkedeki mevcudiyeti. Bu terör örgütlerine karşı bizim de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar. Dolayısıyla her bakımdan ülkemizin, sizlerin güvenliği bakımından önemli" dedi.Bakan Çavuşoğlu, Houston’ın ardından ziyaretinin son gününde temaslarda bulunmak üzere New York’a gidecek. Bakan Çavuşoğlu’nun Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Houston kentinde bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizması’nın dördüncü toplantısı için geldiği ABD’de temaslarına devam ediyor. Çavuşoğlu, başkent Washington DC’nin ardından Texas eyaletinden yer alan Houston kentine geldi. Temasları kapsamında World Affairs Council’de kanaat önderlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya iştirak eden Bakan Çavuşoğlu daha sonra Houston Başkonsolosluğu’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok ülkenin FETÖ’nün okullarını kapattığını ve mensuplarını Türkiye’ye iade ettiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Burada yurt dışında sadece farklı ülkelerin lobileriyle mücadele etmiyoruz, aynı zamanda terör örgütleriyle de mücadele ediyoruz. Bir taraftan PKK’nın faaliyetleri, PKK/YPG/PYD hepsi aynı örgüt. Diğer taraftan FETÖ’nün bu ülkedeki mevcudiyeti. Bu terör örgütlerine karşı bizim de mücadelemiz sonuna kadar devam edecek. Onlarla mücadele etmezsek, onlar bizimle mücadele ediyorlar. Dolayısıyla her bakımdan ülkemizin, sizlerin güvenliği bakımından önemli" dedi.
Bakan Çavuşoğlu, Houston’ın ardından ziyaretinin son gününde temaslarda bulunmak üzere New York’a gidecek. Bakan Çavuşoğlu’nun Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurul Başkanı Csaba Körösi ile bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.