Turizm haftasında depremzedeler unutulmadı

Gündem (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.04.2023 - 15:44, Güncelleme: 17.04.2023 - 15:30 498+ kez okundu.
 

Turizm haftasında depremzedeler unutulmadı

Turizm haftasında depremzedeler unutulmadı

15-22 Nisan arası gerçekleşecek olan Turizm Haftası, ülkemizde yaşanan ve Asrın Felaketi diye anılan deprem dolayısıyla farklı bir formatta kutlanacak.İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yaptığı açıklamada, “Önceki yıllarda Turizm Haftasında açılış, yemek yarışmaları, folklor gösterileri, resmî törenler yapılırken bu yıl etkinliklerde yeni bir konsept uygulandı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm müzikal ve eğlence türü etkinlikler iptal edilip onun yerine Erzurum lezzetlerinin depremzedelere ulaştırılması amacıyla bir dizi hazırlık yapıldı. Deprem bölgesinde kurulan iftar ve sahur sofralarına Erzurum Kadayıf Dolması, Erzurum Ketesi, Erzurum Hamur Tatlıları ve Kahvaltılık Ürünler hazırlanarak gönderildi. Ramazan’ın ilk gününden itibaren her hafta bu ürünler hazırlanarak Palandöken İlçe Kaymakamlığımız vasıtasıyla Hatay, Adıyaman, Maraş ve Malatya’ya gönderildi. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yemekhane görevlileri, kadın kooperatiflerimiz, Erzurum esnaflarımız ve Palandöken Kaymakamlığımız ciddi katkılar sağladılar. Böylece yaraların sarılmasında bir nebze de olsa etki yapmış olduk.” dedi.
Turizm haftasında depremzedeler unutulmadı
15-22 Nisan arası gerçekleşecek olan Turizm Haftası, ülkemizde yaşanan ve Asrın Felaketi diye anılan deprem dolayısıyla farklı bir formatta kutlanacak.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, yaptığı açıklamada, “Önceki yıllarda Turizm Haftasında açılış, yemek yarışmaları, folklor gösterileri, resmî törenler yapılırken bu yıl etkinliklerde yeni bir konsept uygulandı. Ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle tüm müzikal ve eğlence türü etkinlikler iptal edilip onun yerine Erzurum lezzetlerinin depremzedelere ulaştırılması amacıyla bir dizi hazırlık yapıldı. Deprem bölgesinde kurulan iftar ve sahur sofralarına Erzurum Kadayıf Dolması, Erzurum Ketesi, Erzurum Hamur Tatlıları ve Kahvaltılık Ürünler hazırlanarak gönderildi. Ramazan’ın ilk gününden itibaren her hafta bu ürünler hazırlanarak Palandöken İlçe Kaymakamlığımız vasıtasıyla Hatay, Adıyaman, Maraş ve Malatya’ya gönderildi. Bu konuda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yemekhane görevlileri, kadın kooperatiflerimiz, Erzurum esnaflarımız ve Palandöken Kaymakamlığımız ciddi katkılar sağladılar. Böylece yaraların sarılmasında bir nebze de olsa etki yapmış olduk.” dedi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.