Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu

Spor (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2023 - 00:09, Güncelleme: 19.04.2023 - 23:44 533+ kez okundu.
 

Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu

Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu

Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 92 kilo finalinde Feyzullah Aktürk, Azerbaycanlı rakibi Osman Nurmagomedov’u 5-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Moldovalı Andrian Grosul’u yendikten sonra Ukraynalı Illia Archaia ile yaptığı çeyrek final müsabakasını da kazanarak yarı finale çıktı. Yarı finalde Gürcü Miriani Maisuradze’yi teknik üstünlükle geçen Feyzullah, finale yükseldi. Finalde de Azerbaycanlı Osman Nurmagomedov ile kozlarını paylaşan Aktürk, rakibini 5-2 mağlup etti ve üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Maçın bitmesiyle birlikte Aktürk, sevincini minderde ay-yıldızlı bayrakla şampiyonluk turu atarak yaşadı.
Feyzullah Aktürk, Avrupa şampiyonu
Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 92 kilo finalinde Feyzullah Aktürk, Azerbaycanlı rakibi Osman Nurmagomedov’u 5-2 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.
Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de devam eden Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk, Moldovalı Andrian Grosul’u yendikten sonra Ukraynalı Illia Archaia ile yaptığı çeyrek final müsabakasını da kazanarak yarı finale çıktı. Yarı finalde Gürcü Miriani Maisuradze’yi teknik üstünlükle geçen Feyzullah, finale yükseldi. Finalde de Azerbaycanlı Osman Nurmagomedov ile kozlarını paylaşan Aktürk, rakibini 5-2 mağlup etti ve üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Maçın bitmesiyle birlikte Aktürk, sevincini minderde ay-yıldızlı bayrakla şampiyonluk turu atarak yaşadı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.