İnönü için anma töreni düzenlendi

Gündem 26.12.2021 - 14:41, Güncelleme: 26.12.2021 - 14:41 482+ kez okundu.
 

İnönü için anma töreni düzenlendi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Yönetimi, Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48. ölüm yıldönümü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenledi.

Muammer Aksoy Parkı’nda bulunan İsmet İnönü anıtında düzenlenen anma törenine; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, Gençlik kolları il ve ilçe başkanları, partililer katıldı. Saygı duruşunun bulunulmasının ardından, CHP İl yönetimi tarafından anıta çelenk bırakıldı. Ardından anma töreninde konuşma yapan İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı, ikinci cumhurbaşkanımız, partimizin ikinci genel başkanı Sayın İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 48’nci yılında saygıyla anıyoruz. İsmet İnönü Kurtuluş Savaşı’nda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda her zaman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte mücadele vermiş, eşsiz bir diplomat ve inanç adamıydı” dedi. Ural, “İsmet İnönü dünya siyasetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru ve bağımsız duruşunu korumak için çalışmıştır. Ülkemizi 2.Dünya Savaşı’nın büyük yıkımlarından koruyan İsmet İnönü, ‘Gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada da yerini alır’ diyerek net bir tavrın da sahibidir. Çağdaş ve laik cumhuriyetle hesaplaşmasını İsmet İnönü üzerinden yürütmekte olanlar şunu bilmelidirler ki; İsmet İnönü büyük bir siyaset adamı olarak Türk halkının gönlündeki yere çoktan yerleşmiştir” ifadelerini kullandı.  
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Yönetimi, Türkiye’nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 48. ölüm yıldönümü nedeniyle çelenk sunma töreni düzenledi.

Muammer Aksoy Parkı’nda bulunan İsmet İnönü anıtında düzenlenen anma törenine; Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, İl Başkanı Metin Ümit Ural, Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte, Eski İl Başkanı İsmet Güneşhan, Gençlik kolları il ve ilçe başkanları, partililer katıldı.

Saygı duruşunun bulunulmasının ardından, CHP İl yönetimi tarafından anıta çelenk bırakıldı. Ardından anma töreninde konuşma yapan İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Büyük Atatürk’ün yakın silah ve dava arkadaşı, ikinci cumhurbaşkanımız, partimizin ikinci genel başkanı Sayın İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 48’nci yılında saygıyla anıyoruz. İsmet İnönü Kurtuluş Savaşı’nda ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yolunda her zaman büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte mücadele vermiş, eşsiz bir diplomat ve inanç adamıydı” dedi.

Ural, “İsmet İnönü dünya siyasetinde Türkiye Cumhuriyeti’nin onuru ve bağımsız duruşunu korumak için çalışmıştır. Ülkemizi 2.Dünya Savaşı’nın büyük yıkımlarından koruyan İsmet İnönü, ‘Gerekirse yeni bir dünya kurulur ve Türkiye orada da yerini alır’ diyerek net bir tavrın da sahibidir. Çağdaş ve laik cumhuriyetle hesaplaşmasını İsmet İnönü üzerinden yürütmekte olanlar şunu bilmelidirler ki; İsmet İnönü büyük bir siyaset adamı olarak Türk halkının gönlündeki yere çoktan yerleşmiştir” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.