İş Dünyası Zamlardan Şikayetçi

Ekonomi 01.02.2022 - 13:57, Güncelleme: 01.02.2022 - 13:57 1459+ kez okundu.
 

İş Dünyası Zamlardan Şikayetçi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin önde gelen iş dernekleri, oda ve borsa yöneticileri ile “İstişare” toplantısında bir araya geldi. Toplantıda işadamları yönettikleri dernek, oda ve borsalardaki üyelerinin yapılan fahiş zamlardan şikayetçi olduklarını aktardılar. Birçok üyelerinin iş yapamadığını, bazılarının da batma noktasına geldiği Turan’a iletildi. Turan’ın yanıtının ise “Farkındayız, durumu biliyoruz. Ama bu konu sadece Türkiye’nin konusu değil” diye.

Çanakkale’nin iş ve yatırım ekosistemindeki gelişmeleri ve ihtiyaçları değerlendirildiği istişare toplantısı Çanakkale Teknopark’ta gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yanı sıra; ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Biga TB Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Gelibolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin, Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil, MÜSİAD Çanakkale Şubesi Başkanı Şerif Mutlu, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Toplantı moderatörlüğü, Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen tarafından gerçekleştirildi. “ENFLASYON VE ZAMLAR KARŞISINDA ZOR DURUMDAYIZ” Çanakkale tarımı, tarıma dayalı sanayisi ve gastronomi turizm konularının ana gündem olarak görüşüldüğü toplantıda, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Enerji gübre ve yem fiyatlarındaki artışın etkileri, süt konseyi çalışmaları, devlet yatırım destekleri, ihracatın geliştirilmesi ile ilgili olarak işadamlarına yeşil pasaport hususu, dış ticaret, finansmana erişim, KOSGEB destekleri, vergi gibi konularda iş dünyasının yaşadığı sorunları ve çözüm önerileri ele alındı. Konuşmaların ardından Oda-Borsa ve SİAD Başkanları tarafından sektörlerde yaşanan sorunlar ve iş dünyasının talepleri iletildi. AK Parti Grup Başkanvekiline Türkiye’de son aylarda yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanma, yüksek enflasyon, akaryakıt zamlarının yanı sıra hayat pahalılığı gibi bir çok ekonomik sorununun da aktarıldığı öğrenildi. “ÜYELERİMİZ İŞ YAPAMAZ, BATMA NOKTASINA GELDİ” Toplantıda ayrıca dernek, oda ve borsa gibi yüzlerce üyenin durumu da aktarıldığı öğrenildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a karşı üyelerinin durumunu anlatan işadamlarının; “Hayat pahalılığı, maliyetler ve enflasyon o kadar arttı ki.. Zamlar yüzünden iş yapamaz hale gelen üyelerimiz var. Kimi üyelerimizde üretim maliyetleri nedeniyle malına zam yapmak zorunda kalıyor ama bu sefer de ürünlerini satamıyor. Artan maliyetler, zamlar ve enflasyon üyelerimizi rahatsız” ediyor şeklinde Turan’a ilettikleri öğrenildi. TURAN: “SADECE BİZDE DEĞİL; DÜNYA’DA BÖYLE..” İşadamlarının enflasyon, zamlarla ilgili değerlendirmelerini dinleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ise; “Farkındayız, durumu biliyoruz. Ama bu konu sadece Türkiye’nin konusu değil. Dünya da böyle bir durum yaşanıyor” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan geçtiğimiz günlerde Çanakkale’nin önde gelen iş dernekleri, oda ve borsa yöneticileri ile “İstişare” toplantısında bir araya geldi. Toplantıda işadamları yönettikleri dernek, oda ve borsalardaki üyelerinin yapılan fahiş zamlardan şikayetçi olduklarını aktardılar. Birçok üyelerinin iş yapamadığını, bazılarının da batma noktasına geldiği Turan’a iletildi. Turan’ın yanıtının ise “Farkındayız, durumu biliyoruz. Ama bu konu sadece Türkiye’nin konusu değil” diye.

Çanakkale’nin iş ve yatırım ekosistemindeki gelişmeleri ve ihtiyaçları değerlendirildiği istişare toplantısı Çanakkale Teknopark’ta gerçekleştirildi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi Kaya Üzen’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın yanı sıra; ÇTB Meclis Başkanı Abdullah Deniz, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Biga TB Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Gelibolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Çetin, Teknopark Genel Müdürü Erkan Bil, MÜSİAD Çanakkale Şubesi Başkanı Şerif Mutlu, ÇASİAD Başkanı Semih Başaran, ÇASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Orçun Oktay ve TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Toplantı moderatörlüğü, Teknopark Yönetim Kurulu Üyesi ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen tarafından gerçekleştirildi.

“ENFLASYON VE ZAMLAR KARŞISINDA ZOR DURUMDAYIZ”

Çanakkale tarımı, tarıma dayalı sanayisi ve gastronomi turizm konularının ana gündem olarak görüşüldüğü toplantıda, Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Enerji gübre ve yem fiyatlarındaki artışın etkileri, süt konseyi çalışmaları, devlet yatırım destekleri, ihracatın geliştirilmesi ile ilgili olarak işadamlarına yeşil pasaport hususu, dış ticaret, finansmana erişim, KOSGEB destekleri, vergi gibi konularda iş dünyasının yaşadığı sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Konuşmaların ardından Oda-Borsa ve SİAD Başkanları tarafından sektörlerde yaşanan sorunlar ve iş dünyasının talepleri iletildi. AK Parti Grup Başkanvekiline Türkiye’de son aylarda yaşanan döviz kurlarındaki dalgalanma, yüksek enflasyon, akaryakıt zamlarının yanı sıra hayat pahalılığı gibi bir çok ekonomik sorununun da aktarıldığı öğrenildi.

“ÜYELERİMİZ İŞ YAPAMAZ, BATMA NOKTASINA GELDİ”

Toplantıda ayrıca dernek, oda ve borsa gibi yüzlerce üyenin durumu da aktarıldığı öğrenildi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’a karşı üyelerinin durumunu anlatan işadamlarının; “Hayat pahalılığı, maliyetler ve enflasyon o kadar arttı ki.. Zamlar yüzünden iş yapamaz hale gelen üyelerimiz var. Kimi üyelerimizde üretim maliyetleri nedeniyle malına zam yapmak zorunda kalıyor ama bu sefer de ürünlerini satamıyor. Artan maliyetler, zamlar ve enflasyon üyelerimizi rahatsız” ediyor şeklinde Turan’a ilettikleri öğrenildi.

TURAN: “SADECE BİZDE DEĞİL; DÜNYA’DA BÖYLE..”

İşadamlarının enflasyon, zamlarla ilgili değerlendirmelerini dinleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın ise; “Farkındayız, durumu biliyoruz. Ama bu konu sadece Türkiye’nin konusu değil. Dünya da böyle bir durum yaşanıyor” şeklinde yanıt verdiği öğrenildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.