İŞKUR'dan hibe desteği

13.11.2021 - 17:09, Güncelleme: 13.11.2021 - 17:09 907+ kez okundu.
 

İŞKUR'dan hibe desteği

Engelli ve hükümlü çalıştırmak zorunda olup kurallara uymadığı için işletmelere kesilen cezalar, İŞKUR’ca hibeye dönüştürüldü. İŞKUR Komisyonu tarafından oluşan bütçe engelli ve hükümlülerin projelerinde kullanılmak üzere hibe desteği olarak ayrıldı.Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- İŞKUR ile yapılan bu başvurular neticesinde Niğde'de 35 farklı girişimciye toplamda 1 milyon 400 bin lira hibe desteği sağlanmış oldu. Hibe desteği ile engelli ve hükümlü bireyler cezalardan elde edilen tutarlarla iş sahibi oldular. 9 Kasım 2021 yılında engelli ve eski hükümlülere verilen kendi işini kurma fırsatının son tarihi 3 Aralık 2021 olarak belirlendi. Engelli vatandaşların başvuruları e-devlet üzerinden yapılırken, eski hükümlüler hibe desteğinden faydalanmak için Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri üzerinden yapılacak. İŞKUR üzerinden yapılan açıklamaya göre, destek miktarı engelli bireyler için 65 bin lira, eski hükümlüler için ise 15 brüt asgari ücret düzeyinde olabiliyor. DESTEKTEN FAYDALANMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR:  18 yaşını tamamlamış olmak Engelli ve eski hükümlü raporlu olmak Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak Emekli olmamak, kendi üzerine aktif işyeri olmamak Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerinde “Sürü yönetim elemanı, hayvan yetiştiriciliği belgesine sahip olmak Türkiye İş Kurumu internet sitesinde duyurular kısmında yer alan bölümden ve Niğde İŞKUR iletişim numarası olan 0388 232 3543’den mesai saatleri içerisinde bilgi alınabiliyor.      

Engelli ve hükümlü çalıştırmak zorunda olup kurallara uymadığı için işletmelere kesilen cezalar, İŞKUR’ca hibeye dönüştürüldü. İŞKUR Komisyonu tarafından oluşan bütçe engelli ve hükümlülerin projelerinde kullanılmak üzere hibe desteği olarak ayrıldı.

Murat Karakaya (NİĞDE İGFA)- İŞKUR ile yapılan bu başvurular neticesinde Niğde'de 35 farklı girişimciye toplamda 1 milyon 400 bin lira hibe desteği sağlanmış oldu. Hibe desteği ile engelli ve hükümlü bireyler cezalardan elde edilen tutarlarla iş sahibi oldular.

9 Kasım 2021 yılında engelli ve eski hükümlülere verilen kendi işini kurma fırsatının son tarihi 3 Aralık 2021 olarak belirlendi. Engelli vatandaşların başvuruları e-devlet üzerinden yapılırken, eski hükümlüler hibe desteğinden faydalanmak için Adalet Bakanlığı Denetimli Serbestlik Müdürlükleri üzerinden yapılacak.

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamaya göre, destek miktarı engelli bireyler için 65 bin lira, eski hükümlüler için ise 15 brüt asgari ücret düzeyinde olabiliyor.

DESTEKTEN FAYDALANMAK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR: 

18 yaşını tamamlamış olmak
Engelli ve eski hükümlü raporlu olmak
Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak
Emekli olmamak, kendi üzerine aktif işyeri olmamak
Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak
Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projelerinde “Sürü yönetim elemanı, hayvan yetiştiriciliği belgesine sahip olmak

Türkiye İş Kurumu internet sitesinde duyurular kısmında yer alan bölümden ve Niğde İŞKUR iletişim numarası olan 0388 232 3543’den mesai saatleri içerisinde bilgi alınabiliyor.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.