Isparta’da gül çiçeği taban fiyatı 22 lira olarak açıklandı

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.10.2022 - 13:21, Güncelleme: 12.10.2022 - 13:07 3242+ kez okundu.
 

Isparta’da gül çiçeği taban fiyatı 22 lira olarak açıklandı

Isparta’da gül çiçeği taban fiyatı 22 lira olarak açıklandı

Isparta’da gül çiçeğinin taban fiyatı kilogram başına 22 lira olarak belirlendi.Dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da gül hasat sezonu mayıs ayının ortalarında başlayarak 50 gün sürmüştü. Topladıkları gülleri fabrikalara ulaştıran üreticilerin beklediği fiyat açıklandı. Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), bu yıl için gül çiçeği taban fiyatını 22 lira olarak belirledi. Geçen yıl 7 lira 80 kuruş olarak açıklanan gül çiçeği taban fiyatında bu yıl yüzde 282 oranında artış yapıldı.GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, hasat sezonunda yaklaşık 15 bin ton gül çiçeği rekoltesi elde edildiğini belirterek, üreticilere ödemelerin gelecek haftadan itibaren yapılacağını bildirdi.
Isparta’da gül çiçeği taban fiyatı 22 lira olarak açıklandı
Isparta’da gül çiçeğinin taban fiyatı kilogram başına 22 lira olarak belirlendi.
Dünya gül yağı üretiminin yaklaşık yüzde 65’ini karşılayan Isparta’da gül hasat sezonu mayıs ayının ortalarında başlayarak 50 gün sürmüştü. Topladıkları gülleri fabrikalara ulaştıran üreticilerin beklediği fiyat açıklandı. Gül Yağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK), bu yıl için gül çiçeği taban fiyatını 22 lira olarak belirledi. Geçen yıl 7 lira 80 kuruş olarak açıklanan gül çiçeği taban fiyatında bu yıl yüzde 282 oranında artış yapıldı.
GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, hasat sezonunda yaklaşık 15 bin ton gül çiçeği rekoltesi elde edildiğini belirterek, üreticilere ödemelerin gelecek haftadan itibaren yapılacağını bildirdi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.