İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairi Anma Töreni Düzenlendi

Gündem 13.03.2022 - 12:15, Güncelleme: 13.03.2022 - 12:15 1394+ kez okundu.
 

İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairi Anma Töreni Düzenlendi

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Programa; Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye ÜNÜVAR, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS,  siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, şehit aileleri ile gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında anma telgrafı gönderen AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun mesajları okundu. Çanakkale Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ”İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma” konulu programın sergilenmesiyle devam eden 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm resmi/özel orta öğretim kurumları öğrencilerinin katıldığı “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali İlhami AKTAŞ tarafından ödül verildi. 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.
12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı.

Programa; Vali İlhami AKTAŞ ve Eşi Songül AKTAŞ, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan ECEVİT, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye ÜNÜVAR, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat ŞAHİN, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Emniyet Müdürü Faruk KARADUMAN, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin SARUHAN, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS,  siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, şehit aileleri ile gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı kapsamında anma telgrafı gönderen AK PARTİ Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun mesajları okundu.


Çanakkale Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan ”İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma” konulu programın sergilenmesiyle devam eden 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il genelinde tüm resmi/özel orta öğretim kurumları öğrencilerinin katıldığı “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” ile ilgili yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali İlhami AKTAŞ tarafından ödül verildi.


12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümü ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, günün anısına toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.