İYİ Partili Yokuş: Memurlara ek zam adaletsizliği

25.12.2021 - 14:25, Güncelleme: 25.12.2021 - 14:25 554+ kez okundu.
 

İYİ Partili Yokuş: Memurlara ek zam adaletsizliği

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Yıllarca yüksek enflasyon altında hak ettiği ücretleri alamamış olan memurlara Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Yüzde 40 oranında ek artış yapılmalıdır” dedi. KONYA (İGFA)-  22 Aralık 2021 tarihte TBMM’de 299 sayılı Torba yasa ile Memurların Aylık Asgari ücret kadar gelirleri de Gelir vergisi dışına çıkarılırken, söz konusu düzenleme ile memurların her ay maaşları ile birlikte aldıkları Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ücreti kaldırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bilindiği gibi Asgari Geçim indirimi Memurların tamamına aynı miktarda uygulanmıyordu. Memurların evli olması, eşinin çalışıp çalışmadığı ve çocuk sayısı Asgari Geçim indirimi tutarını artırıyordu. Evli ve çocuk sayısı arttıkça miktarda artıyordu. Yeni düzenleme ile Asgari ücret kadar tutardan Gelir Vergisi alınmaması ise miktar olarak her memura eşit yansımıştır. Sonuçta getirilen düzenleme ile bekar memurun aylık Ücret artışı 275₺ olurken Evli 3 çocuklu (ve fazlası) memurlar için artış sadece 40₺ olmuştur” burada ciddi bir fayda söz konusu değildir” dedi. MEMURA YÖNELİK BU ANLAYIŞ KABUL EDİLEMEZ Hazine ve Maliye Bakanı N. Nebati’nin katıldığı bir TV programındaki sözlerine de değinen Milletvekili Yokuş, “Hazine ve Maliye Bakanı N. Nebati dün bir TV programında yaptığı bir açıklamada “Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Emeklilerimiz içinde ilgili bakanlarımız çalışıyor” dedi. Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki; Memurlar için yeni bir ücret düzenlemesi yapılmayacak. Bu anlayış kabul edilemez. Yukarıda ifade ettiğim gibi 299 sayılı Torba yasa ile yapılan düzenleme memur maaşlarında %1 ila %5 arasında bir artış sağlayacaktır” şeklinde konuştu.   MEMUR MAAŞLARI EN AZ YÜZDE 40 ARTIRILMALIDIR Memur sendikaları ile yapılan toplu görüşmelerde 2022 yılı ilk altı ayı için memur maaşlarının yüzde 5 oranında artırılacağına dikkat çeken Yokuş, “Hükümet Vergide yeniden değerle oranı 2022 yılı için yüzde 36,2 olarak uygulanacaktır. Bütün vatandaşlardan 2022 yılında Yüzde 36,2 oranında vergi tahsilatı yapılacaktır. 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 10 oranında büyüyeceği iktidar sözcüleri tarafında ifade edilmektedir. Çalışanlara büyümeden de pay verilmelidir. Memurların toplu sözleşme gereği alacakları yüzde 5 artışın hiçbir anlam ifade etmeyeceği ortadadır. Bu nedenle Memurlara Vergideki yeniden değerlene oranı ile büyümden de pay verilmelidir. Adalet ve hakkaniyet bunu gerektirir. Yıllarca yüksek enflasyon altında hak ettiği ücretleri alamamış olan memurlara Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Yüzde 40 oranında ek artış yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Yıllarca yüksek enflasyon altında hak ettiği ücretleri alamamış olan memurlara Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Yüzde 40 oranında ek artış yapılmalıdır” dedi.

KONYA (İGFA)-  22 Aralık 2021 tarihte TBMM’de 299 sayılı Torba yasa ile Memurların Aylık Asgari ücret kadar gelirleri de Gelir vergisi dışına çıkarılırken, söz konusu düzenleme ile memurların her ay maaşları ile birlikte aldıkları Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ücreti kaldırıldı. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bilindiği gibi Asgari Geçim indirimi Memurların tamamına aynı miktarda uygulanmıyordu. Memurların evli olması, eşinin çalışıp çalışmadığı ve çocuk sayısı Asgari Geçim indirimi tutarını artırıyordu.

Evli ve çocuk sayısı arttıkça miktarda artıyordu. Yeni düzenleme ile Asgari ücret kadar tutardan Gelir Vergisi alınmaması ise miktar olarak her memura eşit yansımıştır. Sonuçta getirilen düzenleme ile bekar memurun aylık Ücret artışı 275₺ olurken Evli 3 çocuklu (ve fazlası) memurlar için artış sadece 40₺ olmuştur” burada ciddi bir fayda söz konusu değildir” dedi.

MEMURA YÖNELİK BU ANLAYIŞ KABUL EDİLEMEZ

Hazine ve Maliye Bakanı N. Nebati’nin katıldığı bir TV programındaki sözlerine de değinen Milletvekili Yokuş, “Hazine ve Maliye Bakanı N. Nebati dün bir TV programında yaptığı bir açıklamada “Memurlarımıza gerekli ek artışlar yapıldı. Ücretliler için gereken adımlar atıldı. Emeklilerimiz içinde ilgili bakanlarımız çalışıyor” dedi. Bu açıklamadan da anlaşılıyor ki; Memurlar için yeni bir ücret düzenlemesi yapılmayacak. Bu anlayış kabul edilemez. Yukarıda ifade ettiğim gibi 299 sayılı Torba yasa ile yapılan düzenleme memur maaşlarında %1 ila %5 arasında bir artış sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
 
MEMUR MAAŞLARI EN AZ YÜZDE 40 ARTIRILMALIDIR

Memur sendikaları ile yapılan toplu görüşmelerde 2022 yılı ilk altı ayı için memur maaşlarının yüzde 5 oranında artırılacağına dikkat çeken Yokuş, “Hükümet Vergide yeniden değerle oranı 2022 yılı için yüzde 36,2 olarak uygulanacaktır. Bütün vatandaşlardan 2022 yılında Yüzde 36,2 oranında vergi tahsilatı yapılacaktır.

2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 10 oranında büyüyeceği iktidar sözcüleri tarafında ifade edilmektedir. Çalışanlara büyümeden de pay verilmelidir. Memurların toplu sözleşme gereği alacakları yüzde 5 artışın hiçbir anlam ifade etmeyeceği ortadadır. Bu nedenle Memurlara Vergideki yeniden değerlene oranı ile büyümden de pay verilmelidir. Adalet ve hakkaniyet bunu gerektirir. Yıllarca yüksek enflasyon altında hak ettiği ücretleri alamamış olan memurlara Ocak 2022 tarihinden geçerli olmak üzere Yüzde 40 oranında ek artış yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.