İzmir Efes Selçuk'ta doğal lezzetler konuşuldu

12.11.2021 - 18:24, Güncelleme: 12.11.2021 - 18:24 909+ kez okundu.
 

İzmir Efes Selçuk'ta doğal lezzetler konuşuldu

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenen “Efes Selçuk Flora Faunası” sunumuyla Sevim Şahin Efes Selçuk’un yerel ot ve mantarları hakkında bilgi verdi.İZMİR(İGFA)- Efes Selçuk’un doğal zenginliklerine değinen Sevim Şahin; “ 10 yıldır Efes Selçuk’un doğal zenginliklerini araştırıyorum. Efes Selçuk’ta inanılmaz güzel yiyeceğe, yemeğe dönüşecek bitkileriniz var. Otları, mantarları tanımanın tek yolu yabanı tanımaktır. Arkadaşlarımla arazi yapıp sadece bu mevsimde toplanabilecek 25 çeşit ot, birkaç tür de mantar topladık” dedi. Efes Selçuklular’ın sıklıkla tükettiği Mantuka mantarı ve şevketi bostandan da bahseden Sevim Şahin; “ Efes Selçuk’ta çok bulunan bitkilerden, bu bölgenin en önemli lezzetlerinden bir tanesi de şevketi bostan. Şevketi bostanı toplarken mutlaka etrafta üç beş tane bırakın. Çok lezzetli, çok şifalı olduğu için neredeyse yok olma tehdidi ile karşı karşıya. Zaten kültüre alınmış bir bitki, iyi ki de kültüre aldılar. Şevketi bostan toplarken köklerini sökmeyip yan yaprakları alınırsa, yaprakları elle sıyırmak yerine dikenli kısımları makasla keserseniz daha iyi olur. Çok şifalı bir şey zaten. Haşlayıp suyunu içersiniz, salatasını yapabilirsiniz. Her iki türde de bu bitkinin şifasından faydalanabilirsiniz” dedi.

Efes Tarlası Yaşam Köyü’nde düzenlenen “Efes Selçuk Flora Faunası” sunumuyla Sevim Şahin Efes Selçuk’un yerel ot ve mantarları hakkında bilgi verdi.

İZMİR(İGFA)- Efes Selçuk’un doğal zenginliklerine değinen Sevim Şahin; “ 10 yıldır Efes Selçuk’un doğal zenginliklerini araştırıyorum. Efes Selçuk’ta inanılmaz güzel yiyeceğe, yemeğe dönüşecek bitkileriniz var. Otları, mantarları tanımanın tek yolu yabanı tanımaktır. Arkadaşlarımla arazi yapıp sadece bu mevsimde toplanabilecek 25 çeşit ot, birkaç tür de mantar topladık” dedi.

Efes Selçuklular’ın sıklıkla tükettiği Mantuka mantarı ve şevketi bostandan da bahseden Sevim Şahin; “ Efes Selçuk’ta çok bulunan bitkilerden, bu bölgenin en önemli lezzetlerinden bir tanesi de şevketi bostan. Şevketi bostanı toplarken mutlaka etrafta üç beş tane bırakın.

Çok lezzetli, çok şifalı olduğu için neredeyse yok olma tehdidi ile karşı karşıya. Zaten kültüre alınmış bir bitki, iyi ki de kültüre aldılar. Şevketi bostan toplarken köklerini sökmeyip yan yaprakları alınırsa, yaprakları elle sıyırmak yerine dikenli kısımları makasla keserseniz daha iyi olur. Çok şifalı bir şey zaten. Haşlayıp suyunu içersiniz, salatasını yapabilirsiniz. Her iki türde de bu bitkinin şifasından faydalanabilirsiniz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.