İzmirliler, Salihli tarihini gezdi

Gündem 18.11.2021 - 17:05, Güncelleme: 19.11.2021 - 04:19 884+ kez okundu.
 

İzmirliler, Salihli tarihini gezdi

Salihli TSO tarafından organize edilen “Görülmeye Değer Kent Salihli” gezileri kapsamında kente gelen İzmir’den 47 kişilik grup, tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra yaptıkları alışverişlerle çarşı ve pazarı hareketlendirdi.

İZMİR(İGFA)-  Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğiile birlikte organize ettiği “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesinin bu yılki ikinci gezisi de gerçekleştirildi.   İzmir’den farklı yaş gruplarından ve mesleklerden 47 kişinin katıldığı tanıtım gezisi, Salihli’nin Sart Mahallesi’ndeki Gymnasium’da başladı. Rehberliğini başladı. Yazar ve araştırmacı Mustafa Uçar’ın yaptığı gezide Lidya, Roma ve Pers gibi eski uygarlıklar hakkında ve o dönem yaşamış olan halkın günlük ritüelleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Yine Sart’ta yer alan Artemis Tapınağı’nda ise dünyanın ilk madeni parasını basarak kullanıma sunan Lidya Uygarlığı ve bu uygarlığın zengin mirası anlatıldı.   “Müdire Hanım Konağı” olarak da bilinen Kent Müzesi’ni gezen tur grubunu, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, karşıladı. İzmirli misafirler, Kent Müzesi’nden yürüyerek tarihi tren garına geldi ve burada Salihli’yi iki kez ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret sırasında yaptığı konuşma hakkında bilgi aldı.   Esnafı da yaptıkları alışverişlerle memnun eden gezi grubu son olarak, Kurşunlu Vadisi’nde yer alan Kurşunlu Çayı’nda yürüyüş yaptı. 
Salihli TSO tarafından organize edilen “Görülmeye Değer Kent Salihli” gezileri kapsamında kente gelen İzmir’den 47 kişilik grup, tarihi mekanları ziyaret ettikten sonra yaptıkları alışverişlerle çarşı ve pazarı hareketlendirdi.

İZMİR(İGFA)-  Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, İzmir’deki Salihli Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğiile birlikte organize ettiği “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesinin bu yılki ikinci gezisi de gerçekleştirildi.

 

İzmir’den farklı yaş gruplarından ve mesleklerden 47 kişinin katıldığı tanıtım gezisi, Salihli’nin Sart Mahallesi’ndeki Gymnasium’da başladı. Rehberliğini başladı. Yazar ve araştırmacı Mustafa Uçar’ın yaptığı gezide Lidya, Roma ve Pers gibi eski uygarlıklar hakkında ve o dönem yaşamış olan halkın günlük ritüelleri hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Yine Sart’ta yer alan Artemis Tapınağı’nda ise dünyanın ilk madeni parasını basarak kullanıma sunan Lidya Uygarlığı ve bu uygarlığın zengin mirası anlatıldı.

 

“Müdire Hanım Konağı” olarak da bilinen Kent Müzesi’ni gezen tur grubunu, Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, karşıladı. İzmirli misafirler, Kent Müzesi’nden yürüyerek tarihi tren garına geldi ve burada Salihli’yi iki kez ziyaret eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ziyaret sırasında yaptığı konuşma hakkında bilgi aldı.

 

Esnafı da yaptıkları alışverişlerle memnun eden gezi grubu son olarak, Kurşunlu Vadisi’nde yer alan Kurşunlu Çayı’nda yürüyüş yaptı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.