Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna konusunda Avrupa’yı ziyaret edecek

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 05.03.2022 - 08:30, Güncelleme: 05.03.2022 - 04:16 1130+ kez okundu.
 

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna konusunda Avrupa’yı ziyaret edecek

Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna konusunda Avrupa’yı ziyaret edecek

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna’daki Rus işgali devam ederken diğer dünya liderleriyle görüşmeler gerçekleştirmek üzere önümüzdeki hafta İngiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’ya ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarına aralıksız devam ederken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, Ukrayna konusunda müttefikleriyle görüşmeler düzenlemek adına İngiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’yı ziyaret edeceğini duyurdu. Başbakan Trudeau açıklamasında, son birkaç gün içinde müttefik ülkelerden "güçlü, kesintisiz ve koordineli bir yanıt" geldiğini ve ortaklaşa nasıl mücadele edileceğini planlamayı dört gözle beklediğini belirtti. Trudeau, "Ukrayna’yı desteklemeye nasıl devam edeceğimizi, dünya çapında demokratik değerleri nasıl güçlendireceğimizi ve demokrasi için nasıl daha fazla ayağa kalkıp Rus saldırganlığına karşı duracağımızı tartışacağız" ifadelerini kaydetti. İngiltere’ye vardığında Kraliçe II. Elizabeth ile de görüşme yapacağını bildirerek ve Polonya’nın başkenti Varşova’da gezisini sonlandıracağını aktaran Trudeau, Batı’nın Ukrayna’nın ülkesini savunmadaki gücünden ilham aldığını ve müttefik ülkelerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "egemen ulusu" işgal etmesinin sonuçlarına katlanması için birleşeceklerine dikkat çekti.Ayrıca Kanada Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, Trudeau’nun ziyareti doğrulanarak, Trudeau’nun Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Kanada’nın Avrupalı ortakları ve müttefikleriyle dayanışmasını daha da güçlendirmek adına " 6 Mart ile 11 Mart arasında" yurt dışında olacağı ifade edildi.
Kanada Başbakanı Trudeau, Ukrayna konusunda Avrupa’yı ziyaret edecek
Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Ukrayna’daki Rus işgali devam ederken diğer dünya liderleriyle görüşmeler gerçekleştirmek üzere önümüzdeki hafta İngiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’ya ziyaret düzenleyeceğini duyurdu.
Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarına aralıksız devam ederken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau yaptığı açıklamada, Ukrayna konusunda müttefikleriyle görüşmeler düzenlemek adına İngiltere ve Letonya, Almanya ve Polonya’yı ziyaret edeceğini duyurdu. Başbakan Trudeau açıklamasında, son birkaç gün içinde müttefik ülkelerden "güçlü, kesintisiz ve koordineli bir yanıt" geldiğini ve ortaklaşa nasıl mücadele edileceğini planlamayı dört gözle beklediğini belirtti. Trudeau, "Ukrayna’yı desteklemeye nasıl devam edeceğimizi, dünya çapında demokratik değerleri nasıl güçlendireceğimizi ve demokrasi için nasıl daha fazla ayağa kalkıp Rus saldırganlığına karşı duracağımızı tartışacağız" ifadelerini kaydetti. İngiltere’ye vardığında Kraliçe II. Elizabeth ile de görüşme yapacağını bildirerek ve Polonya’nın başkenti Varşova’da gezisini sonlandıracağını aktaran Trudeau, Batı’nın Ukrayna’nın ülkesini savunmadaki gücünden ilham aldığını ve müttefik ülkelerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "egemen ulusu" işgal etmesinin sonuçlarına katlanması için birleşeceklerine dikkat çekti.
Ayrıca Kanada Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise, Trudeau’nun ziyareti doğrulanarak, Trudeau’nun Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Kanada’nın Avrupalı ortakları ve müttefikleriyle dayanışmasını daha da güçlendirmek adına " 6 Mart ile 11 Mart arasında" yurt dışında olacağı ifade edildi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.