Kış kuralları hatırlatıldı

Yaşam 13.02.2022 - 22:06, Güncelleme: 13.02.2022 - 22:06 1157+ kez okundu.
 

Kış kuralları hatırlatıldı

İl Emniyet Müdürlüğü, otobüs firmaları ve ilçe minibüsleri dahil kış trafik tedbirleri hakkında uyulması gereken kuralları hatırlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü, kış mevsiminin başlamasıyla olumsuz hava şartlarında şehir merkezi içerisinde ve şehir merkezine bağlantılı devlet karayolu güzergâhı ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla otobüs firmaları ve ilçe minibüslerinin alacakları trafik tedbirler konusunda açıklamada bulundu. Alınacak olan tedbirler ise şu şekilde sıralandı; güzergâh üzeri ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunmaması, özellikle de aşınmış lastik kullanılmaması, kış lastiklerinin takılması ve ışık donanımlarının faal olması, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunması, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz ve çekme halatı vb.) bulundurulması, yolculuk esnasında şoför ve yolcuların emniyet kemerlerini mutlaka takmaları gerektiği, sürücülerin başta hız ihlali ve araç kullanma süreleri olmak üzere takograf cihazlarının kullanımına dikkat edilmesi gerektiği (24 saatlik zaman dilimi içinde 4.5 saat, toplam 9 saatten fazla araç kullanılmaması). Emniyetten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Kasım ayında Valilik oluru ile alınan kararın hatırlatması da yapıldı. Karar kapsamında; merkez ve ilçelerinde ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde, kış lastiği kullanımı zorunlu olduğu ve lastik diş derinliklerinin mevsim şartlarına uygun olması gerekli. Emniyet yetkilileri kurallarla ilgili şehirlerarası otobüs firmaları ve ilçe minibüslerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını belirtti.
İl Emniyet Müdürlüğü, otobüs firmaları ve ilçe minibüsleri dahil kış trafik tedbirleri hakkında uyulması gereken kuralları hatırlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü, kış mevsiminin başlamasıyla olumsuz hava şartlarında şehir merkezi içerisinde ve şehir merkezine bağlantılı devlet karayolu güzergâhı ulaşımında yaşanacak olumsuz hava ve yol koşulları dikkate alınarak, vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunması, huzur ve güven içerisinde seyahat edebilmelerini temin edebilmek amacıyla otobüs firmaları ve ilçe minibüslerinin alacakları trafik tedbirler konusunda açıklamada bulundu.

Alınacak olan tedbirler ise şu şekilde sıralandı; güzergâh üzeri ve terminallerde yapılan trafik kontrollerinde araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunmaması, özellikle de aşınmış lastik kullanılmaması, kış lastiklerinin takılması ve ışık donanımlarının faal olması, yangın söndürme cihazı ve ilk yardım çantası bulunması, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkları (zincir, takoz ve çekme halatı vb.) bulundurulması, yolculuk esnasında şoför ve yolcuların emniyet kemerlerini mutlaka takmaları gerektiği, sürücülerin başta hız ihlali ve araç kullanma süreleri olmak üzere takograf cihazlarının kullanımına dikkat edilmesi gerektiği (24 saatlik zaman dilimi içinde 4.5 saat, toplam 9 saatten fazla araç kullanılmaması).

Emniyetten yapılan açıklamaya göre, geçtiğimiz Kasım ayında Valilik oluru ile alınan kararın hatırlatması da yapıldı. Karar kapsamında; merkez ve ilçelerinde ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlarda 1 Aralık 2021 ile 1 Nisan 2022 tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde, kış lastiği kullanımı zorunlu olduğu ve lastik diş derinliklerinin mevsim şartlarına uygun olması gerekli. Emniyet yetkilileri kurallarla ilgili şehirlerarası otobüs firmaları ve ilçe minibüslerine gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.