Kitaplar Dünyayı Geziyor

Kültür-Sanat 17.02.2022 - 13:47, Güncelleme: 17.02.2022 - 13:47 1636+ kez okundu.
 

Kitaplar Dünyayı Geziyor

Uzun yıllardan bu yana devam eden Çanakkale ve Osnabrück kentlerinin kardeşliği, “Kitaplar Dünyayı Geziyor” projesiyle perçinleniyor.

2006 yılından beri devam eden “Kitaplar Dünyayı Geziyor” isimli proje kapsamında; her yıl kentlerin ulusal dillerinden oluşan ve beş kitap içeren bir kitap paket karşılıklı gönderiliyor. Kültürler arası ağı genişletme amacı taşıyan proje, Osnabrück’teki “Mayıs Haftası Şenlikleri” boyunca heyetlerin ziyareti sırasında gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle etkinlik sekteye uğramış olsa da; bu yıl edebiyat köprüsü yeniden oluştu. Kısa bir süre önce yola çıkan kitaplarımız Osnabrück’e ulaştı. Osnabrück’te bulunan Kent Elçisi Irmak Uzunoğlu tarafından Osnabrück Şehir Kütüphanesi’ne okurlarıyla buluşmak üzere teslim edildi.
Uzun yıllardan bu yana devam eden Çanakkale ve Osnabrück kentlerinin kardeşliği, “Kitaplar Dünyayı Geziyor” projesiyle perçinleniyor.

2006 yılından beri devam eden “Kitaplar Dünyayı Geziyor” isimli proje kapsamında; her yıl kentlerin ulusal dillerinden oluşan ve beş kitap içeren bir kitap paket karşılıklı gönderiliyor.

Kültürler arası ağı genişletme amacı taşıyan proje, Osnabrück’teki “Mayıs Haftası Şenlikleri” boyunca heyetlerin ziyareti sırasında gerçekleşiyor. Geçtiğimiz yıllarda pandemi nedeniyle etkinlik sekteye uğramış olsa da; bu yıl edebiyat köprüsü yeniden oluştu.

Kısa bir süre önce yola çıkan kitaplarımız Osnabrück’e ulaştı. Osnabrück’te bulunan Kent Elçisi Irmak Uzunoğlu tarafından Osnabrück Şehir Kütüphanesi’ne okurlarıyla buluşmak üzere teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.